– Dette er en skikkelig milepæl for oss. Endelig låter det sånn som vi har sett og hørt det for oss i huet når vi har skrivi låtene, sier gitarist og hølending Tommy Grønlund i Light Without Shadow.

Søndag førstkommende er det duket for slippfest for bandets plate New Dawn, med konsert i Kulturarena Aurskog-Høland på Bjørkelangen.

Opprinnelig besto Light Without Shadow av nevnte Gønlund, Petter Simonsen og Tom Joelsen.

Nå har gitarist Nils Einar Vinjor og bassist Leif Johannessen blitt med i bandet.

Dette medfører en rekke gode synergier.

Spilt inn i legendarisk studio

Plata er spilt inn i Johannessens legendariske Stable Studio i Oslo.

– Vi har lagt ned store ressurser i innspillinga. Alt er gjort analogt, det er snakk om skikkelig håndverk. Å ha med oss musikere som Nils Einar og Leif, som begge er i verdensklasse, har løftet bandet veldig, forklarer Simonsen.

Han legger ikke skjul på at det har vært harde diskusjoner underveis innad i orkesteret, men at takhøyden har vært tilhørende stor.

– Vi er ikke tenåringer lenger, så vi har klart å kompromisse. Resultatet har blitt noe vi kan stå inne for alle sammen. Vi har virkelig vrengt sjela, slår Simonsen fast.

Johannessen beskriver musikken som «Pink Floyd møter Stairway to Heaven», mens Joelsen, som har skrevet tekstene, forteller at de er spirituelle uten å være direkte religiøse.

– Det handler om innsida. Tekst og musikk dreier seg om det å være menneske. Samme hva slags filosofi eller religion lytterne foretrekker, kan alle ha utbytte av tekstene, presiserer Simonsen.

Grunnen til at plateslippet blir lagt til Bjørkelangen, er at bandet ble forespurt om å legge det til kultursalen.

– Vår gode venn Ragnar Heide er bookingansvarlig for Kulturarena Aurskog-Høland, og vi slo til da han spurte. Det blir stas å spille på hjemmebane. Det blir salg av CD-en og autografskriving og konsert med fullt band. Det blir kjempebra, bebuder Petter Simonsen.

Er nøkterne optimister

Han legger dog ikke skjul på at ambisjonene strekker seg utover lokale berømmelse.

– Vi har blant annet forespørsler om konserter i USA, Egypt og Ungarn. Vi håper å nå ut over Norges grenser med plata, men en vet aldri helt hvordan det går når en slipper plata, det har flere av oss erfart. Vi er nøkterne optimister og kommer uansett til å gjøre greia vår og gi jernet framover. Vi håper selvsagt på det beste, avslutter Simonsen.

Plata er tilgjengelig på strømmetjenester fra og med fredag.