– Fet IL er Lillestrøm kommunes sitt største og eldste idrettslag. Derfor føler vi på et stort ansvar overfor barn og ungdom i Lillestrøm kommune generelt, og lokalbefolkningen i Fetsund spesielt, sier Tom Inge Egedahl til Indre Akershus Blad.

Han er markeds- og arrangementsansvarlig i Fet IL.

Ser man på aktivitetene idrettslaget tilbyr gjennom sommeren, tar de ansvaret på største alvor.

– Vi forsøker å tilby noe for alle. Etter ett år med nedstengning er det godt for alle å kunne være i aktivitet igjen og treffe andre ungdommer, sier Egedahl.

– Vi bestemte oss for å lage en fantastisk sommer for barn og unge i Lillestrøm kommune. Vi har kalt prosjektet «En Fet sommerferie», forteller han.

Tidligere i sommer ble det arrangert fotballskole, klatreskole og sommerskole for barn.

I august venter en Fet uke, hvor ungdom i 12-16 årsalderen får muligheten til en rekke ulike aktiviteter, som kajakk, klatring, ridning, golf, turn, orientering og friidrett. Disse aktivitetene vil være spredt rundt om i tidligere Fet kommune; Eika Fet Arena, Fedrelandet, Hvalstjern, Varsjøen og Dalen skole.

Før skolestart vil det også arrangeres håndballskole og turnskole, begge deler i Eika Fet Arena.

– Vi har flere ledige plasser i august, og ser frem imot flere innholdsrike uker i august, sier Tom Inge Egedahl som forteller at målet til klubben er å tilby over 1.000 barn og ungdom gratis sommeraktiviteter.

I den forbindelse får også minimum 100 ungdommer sommerjobb som aktivitetsledere og trenere.