Norgesmesterskapet for skolekorps skulle egentlig gått av stabelen i Larvik, og håpefulle fra hele landet skulle deltatt i et stort arrangement.

Koronapandemien satte en stopper for det – og mesterskapet ble avholdt digitalt.

– Pandemien har preget oss som alle andre. Vi har hatt en lang periode uten å møttes og har tydd til digital undervisning. Vi har også øvd noe ute i det fri, og de siste ukene har vi vært inne. Det ble en intensiv oppkjøring til innspilling, forteller Hanne Lund, leder i Blaker Skolemusikkorps til Indre Akershus Blad.

Alle NM-bidrag ble spilt inn i forkant av finalen lørdag 19. juni. Blaker Skolemusikkorps var blant de lag og foreninger som fikk innvilget søknaden om midler i Indres pengeutdeling. Disse pengene ble blant annet brukt til å produsere NM-bidraget på profesjonelt vis.

– Vi gjorde opptak av en showkonsert på Blaker skanse for en drøy uke siden, fortsetter Lund.

Øverst på pallen

I finalen var Blaker første korps til pers. Fra startskuddet til vinneren ble kåret, ble det noen spennende timer.

– Mange av oss har sittet og sett på hver vår PC-skjerm, slik vi har gjort så mange ganger gjennom pandemien. Vi har fulgt med litt gjennom dagen.

Her kan du se korpsets bidrag.

Så kom gladnyheten: Blaker Skolekorps ble kåret til best i landet og tok gull i mesterskapets 4. divisjon.

– Nå er vi bare veldig fornøyde, stolte og glade.

Hovedkorpset består av 18 musikanter i alderen 11–18 år. De har også et juniorkorps for dem som er noe yngre. Videre er planen å se opp og fram.

– Vi krysser fingrene for et mer normalt korpsår. Vi er glad i å spille ute og vise oss fram, og planlegger blant annet både en showkonsert og en julekonsert. Korpset vil være mer ute i lokalmiljøet, avslutter korpslederen.