Mister fysioterapeuten: – Det vil bli en utfordring

– Vi kan fortsatt trene, men har en utfordring uten fysioterapeut, sier Fysak-gruppas talsperson Elin Langmyr Pinslund. Foto: Anne Enger Mjåland

– Vi kan fortsatt trene, men har en utfordring uten fysioterapeut, sier Fysak-gruppas talsperson Elin Langmyr Pinslund. Foto: Anne Enger Mjåland

Fredag mister Fysak-tilbudet på Løken fysioterapeuten sin. – Det kan jeg ikke si noe om, sier fysioterapeuten.

DEL

Elin Langmyr Pinslund er talsperson for treningstilbudet i Fysak-gruppa på Løken, og kan fortelle at medlemmene vil stå uten sin faste, kommunalt ansatte fysioterapeut fra 1. september.

LES OGSÅ: Legger ned treningstilbud: — Følte vi måtte rope da vi fikk beskjed

– Vi har fått beskjed om at han har fått andre arbeidsoppgaver. Hun medgir at det skaper vanskeligheter for gruppa. – Vi kan fortsatt trene, men har en utfordring med eventuelt nye brukere som trenger program. Ingen av oss er kvalifiserte til å sette opp det. Uten fysioterapeut til stede dekkes heller ikke reise til/fra for dem som trenger det. Vi trener også på eget ansvar, da gruppeforsikringen ikke lenger gjelder. Vi har et dårligere tilbud.

Godt i gang

Å slutte å trene er likevel ikke et alternativ for medlemmene.

– Det har så mange negative sider at for de fleste er ikke det et alternativ, sier Pinslund. Hun forteller at gruppa er godt i gang etter sommerferien.

– Fredag og mandag sist uke lå det på mellom 14 og 16 frammøtte. Framover vil vi trene som vanlig, og vi som er mer «selvgående» hjelper hverandre. Vi har ikke gitt opp å tilknytte oss en mer fast fysioterapeut, men de første månedene kan bli litt utfordrende, sier Pinslund, som håper på samarbeid med andre fysioterapeuter i Aurskog-Høland.

LES OGSÅ: – FYSAK-tilbudet bør fredes ut året

Fysak-gruppas talsperson sier hun er glad for støtten hun opplever i nærmiljøet.

– Mange stopper meg på butikken eller andre steder. Folk sender meg meldinger eller mailer, og sier «stå på!» Det er viktig for oss som mener Fysak Styrke har en framtid. Lokalpolitikerne Steinar Ottesen (Ap) og Simen Solbakken (H) er også engasjerte i saken.

– Det setter vi stor pris på.

LES OGSÅ: Trommet sammen til møte midt i ferien: — Nå må vi sette vår lit til lokalpolitikerne

– Ingen kommentar

På spørsmål om hvorfor han ikke skal fortsette som fysioterapeut etter 1. september, svarer Steffen Haukø-Hauger:

– Dette kan jeg ikke si noe om. Dette er bestemt over meg. Jeg har ingen kommentar.

Han henviser til tjenesteleder Gro Kalvenes i Aurskog-Høland kommune.

Hun henviser videre til kommunalsjef Lasse Fure.

Han svarer slik på hvorfor fysioterapeuten ikke kan fortsette:

– Fysak styrke har vært driftet gjennom tilskuddsmidler til leie av treningslokaler via Akershus fylkeskommune. På bakgrunn av bortfall av tilskuddsmidler har de faglige ansvarlige vurdert at Fysak styrke-tilbudet ikke bør videreføres i kommunal regi. Det er kun personer med stort bistandsbehov som tildeles kommunal fysioterapi. De som benytter styrketilbudet i Hølandshallen vurderes ikke til å falle innenfor nevnte prioriteringskategorier, sier Lasse Fure, og legger til:

– Det er administrasjonens vurdering at det på nåværende tidspunkt er riktig å frigjøre fysioterapiressursen til kjerneoppgavene som ligger i det kommunale fysioterapitilbudet.

LES OGSÅ: – Dersom FYSAK blir langt ned, kommer samfunnet til å tape stort på det

Artikkeltags