Mandag kveld ble det fra flere medier meldt at pilotene i SAS og ledelsen i selskapet var enige om en ny overenskomst, og pilotstreiken kunne avblåses.

Like etter kom en kontrabeskjed.

Selv om meklingen har gått i riktig retning i løpet av mandag, er det fremdeles ikke landet en avtale mellom partene, melder SAS mandag kveld.

Etter flere dager med forhandlinger ble det mandag meldt at partene i SAS-konflikten er enige om en avtale, og at streiken avsluttes.

I en børsmelding mandag kveld skriver derimot SAS at en avtale mellom partene ikke er signert.

– På grunn av spekulasjonene i mediene ønsker SAS å presisere at det foreløpig ikke er signert noen avtale. Meklingsprosessen fortsetter, skriver SAS i meldingen.

Pilotstreiken i SAS er inne i sitt 15. døgn. Partene har vært i Stockholm for å mekle siden onsdag forrige uke. SAS har opplyst at streiken koster selskapet 100–130 millioner svenske kroner per dag. Flere tusen avganger er blitt innstilt.

900 piloter har deltatt i streiken. De mener selskapet har forsøkt å omgå sine forpliktelser til å hente tilbake oppsagte piloter igjen etter pandemien, når de i stedet er blitt tilbudt jobb i datterselskaper. SAS har på sin side avvist dette og mener selskapet forholder seg til alle inngåtte avtaler.