For tredje gang arrangerte OK Øst og Mangenfjellet turlag i samarbeid denne dagen med fokus på friluftsliv, men med mange gode hjelpere som i sum presenterte en bredt tilbud av lokale friluftsaktiviteter.

 

– Jeg liker å snekre, sa Elias Johnsen, ivrig opptatt med å spikre sammen ei fuglekasse.

Han var ikke alene om å være der. «Snekkerverkstedet» for fuglekasser var et av de aller mest populære stedene på Eidsverket. Her ble det hamret og banket fra minutter etter åpningen til alle de 100 emnene som Kjelle skole hadde skåret til, var blitt fuglekasser.

 

– Denne kassa skal jeg ha med hjem og henge opp, fortalte Elias etter å ha fått trukket ut en gjensidig spiker som hadde kroket seg og banket inn en ny.

– Dette ser ut til å være en fin dag. Store og små koser seg, og oppslutningen er god. Vi har allerede bestemt oss for å lage en ny slik dag neste år, sier Kristine Tollefsen til indre.no. Hun er medlem av begge arrangørlagene og leder for årets aktivitetsdag. 

Rundt henne ble det padlet, fisket, ridd på ponni, løpt orienteringsløp, stekt pinnebrød og grillet pølser – og ikke minst spikket barkebåter til det store barkebåtmesterskapet nedover Eidsbekken.