Bråte skoles skolebibliotek trengte påfyll av nye bøker. Noe som kunne fenge litt mer enn «Frøken Detektiv» og «Aurora og Sokrates».

Småskoletrinnet hadde møte, og ble enige om å spørre «de der hjemme» om de hadde noen bøker å gi bort som ikke var mer enn fem år gamle. Responsen lot ikke vente på seg.

– En god følelse

– Vi fikk inn mellom 50 og 60 bøker, så nå sitter vi igjen med en veldig god følelse, sier Wenche Hauger og Therese Riiser Bunes. De jobber som henholdsvis kontaktlærer i 4. klasse og faglærer for flere klasser ved Bråte skole på Hemnes, men noe bilde av seg selv i avisen har de ikke lyst til å stille opp på. Det får holde med de fine bøkene!

Lærerne sveivet i gang vaffelpressa, og elever, foreldre og foresatte kunne bare gå etter lukta i gangen da de kom med bunker av bøker under armen.

– Noen var til og med helt nye, og ikke bladd i en gang. Noen hadde fått dobbelt opp til jul, og i stedet for å bytte dem inn, ble de gitt bort til skolen. Det syntes vi var veldig fint, sier Wenche og Therese, som roser «veldig blide og positive unger og foreldre».

Fornyelse og gjenbruk

Så vidt de to lærerne vet, har det ikke vært gjort et lignende stunt ved skolen før. Snart er det verdens bokdag, så da passet det ekstra fint.

– Vi planlegger tverrfaglige temaer på tvers av klassetrinn i forbindelse med verdens bokdag 23. april, og skal blant annet ha en lokal lesekampanje. I den forbindelse ønsket vi en fornying på biblioteket. Samtidig får vi et fokus på gjenbruk. Småskoletrinnet syntes det var en veldig god ide da den ble luftet på et møte, smiler de to lærerne.

At de skulle be skolen selv om å kjøpe inn bøker, falt dem egentlig ikke inn.

– Nei, det er mye vi kan ønske oss, som vi ikke har mulighet til å kjøpe inn.

Læreverket fornyes også, så da er det enda mindre rom for å kjøpe inn nye bøker til skolebiblioteket. Og vi tar gjerne imot flere!

Tar vare på Vestly

Wenche Hauger og Therese Riiser Bunes understreker at selv om Fantasy og jenteserier kanskje er mer populært blant dagens skolebarn enn Astrid Lindgren og Anne-Cath. Vestly, så er de to forfatterkjempene på langt nær glemt.

– Nei, vi har tatt vare på de gamle bøkene, og bruker dem gjerne som høytlesningsbøker i klassene.