Frir til følsomme fotballføtter

Slår et slag for fotballgolf: Vaktmester Kenneth Bjørklund (t.v.), seniorgruppe-medlem Harry Ottesen, renholder Charina Hagstrøm, daglig leder Bjørn Ottesen, styreleder Jon Arne Bergersen og kontormedarbeider Linn Moe gleder seg til å åpne fotballgolfbanen onsdag 1.juli.

Slår et slag for fotballgolf: Vaktmester Kenneth Bjørklund (t.v.), seniorgruppe-medlem Harry Ottesen, renholder Charina Hagstrøm, daglig leder Bjørn Ottesen, styreleder Jon Arne Bergersen og kontormedarbeider Linn Moe gleder seg til å åpne fotballgolfbanen onsdag 1.juli. Foto:

Av

Høland Idretts- og Ungdomslag slår et slag for fotballgolf – og åpner nihullsbane på Momoen.

DEL

– Vi hadde en lunsj på stadion, der vi lurte på hva vi skulle gjøre med fotballbanen på Momoen. Den har vi hatt lite bruk for etter at vi slo oss sammen med Momoen. Til slutt landet vi på at vi kan bruke den til fobtallgolf, forteller daglig leder i Høland Idretts- og Ungdomslag (HIUL), Bjørn Ottesen til Indre Akershus Blad.

Først ut i Aurskog/Høland

Fotballgolf er en parallell til vanlig golf, der du er nødt til å ha en presis fot for å få fotballen på færrest mulige spark ned i et golfhull tilpasset størrelsen til en fotball. Den nye fotballgolfbanen på Momoen vil bli den første i kommunen, og vil stå klar onsdag 1. juli.

– De nærmeste fotballgolfbanene er på Spydeberg og Losby gods. Jeg vet at noen har reist dit for å spille fotballgolf, og vi tenkte at vi også kunne lage et tilbud som alle kan benytte seg av. Jeg tror den kan bli brukt mye av familier, da jeg regner med at man kan fullføre en runde på under en halvannen time. I tillegg er det også veldig fin alternativ trening. Alle klubber er velkomne til å spille her, legger Ottesen til.

Skisse: Slik blir den nye fotballgolf-banen på Momoen.

Skisse: Slik blir den nye fotballgolf-banen på Momoen. Foto:

Sponsorhjelp

Den nye banen vil bestå av ni hull. Det lengste hullet er på 74 meter, mens det korteste hullet er på 44 meter.

I tillegg vil også åtte av ni hull inneholde et hinder, for å gjøre det mer utfordrende.

Det blir også et eget hjørne hvor du kan trene på nærspill, såkalt «putting». De ni hullene og stiene mellom dem har blitt klippet fram fra det høye gresset.

Det har også blitt snekret utspillsplattinger til hvert hull. Nå gjenstår det bare å plassere de ulike hindringene og få på plass selve hullene og tilhørende flagg.

– Vi har kjøpt inn utstyr for mellom 80.000 og 90.000 kroner, men regner med at vil ende på rundt 100.000 når vi er helt ferdig. Vi har fått inn nesten 80.000 fra sponsorer så vi klarer oss. I tillegg har vi skrevet en 2-årskontrakt med sponsorene, forteller Ottesen.

Nesten ferdig: Kun utplassering av hindringer og de ni hullene med tilhørende flagg gjenstår før fotballgolfbanen er komplett. 

Nesten ferdig: Kun utplassering av hindringer og de ni hullene med tilhørende flagg gjenstår før fotballgolfbanen er komplett.  Foto:


Tapte inntekter

På en pressekonferanse onsdag kveld ble det orientert om hvordan korona-oppholdet har preget de sportslige og økonomiske forholdene i HIUL, og hvordan de ulike idrettsgruppene og arrangementene kunne åpne opp mer framover.

– Vi regner med at vi har tapt omtrent 950.000 i inntekter fra 12. mars til 1. juni, fortalte den daglige lederen, som ser fram til at idretten, kioskene og HIUL-arrangementene kan begynne for fullt igjen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken