Vil legge til rette for gode opplevelser og så spirer til inspirasjon

Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: Årets åpne økologiske gård- arrangement og låvejazz på Frilund er verken i juni, ei heller 26. august, men lørdag 31. august - som vanlig.

DEL

Det stemmer altså ikke, slik Indre feilaktig skrev for litt siden, at Frilund gård har åpen økologisk dag med låvejazz i juni, eller 26. august.

Den siste helga i august er det nemlig åpne økologiske gårdsarrangement landet over.

Dette har vært vår faste helg de åtte foregående årene, og vil fortsatt være det. Det er jo da vi har noe å vise fram, det er da innhøstinga begynner, påpeker Ingunn Grepperud på Frilund.

Tradisjonen tro blir det aktiviteter for de minste, som for eksempel høyhopping for de minste, klinkekulebane, forvandlingsmagi og økosti med ku-quiz.

Dessuten skal Kerstin Pålsson, tomateksperten ved Frilund, foredra om tomatens kulturhistorie og andre tomathistorier.

– Også skal vi selvfølgelig ha salg av produkter basert på gårdens egne råvarer: Saft, syltetøy, gelé, honning, kaker, surdeigsbrød, gjærbakst, salver også videre, forteller Gabi Valentien.

Ellers selger kafeen mat med basis i gårdene egne økologiske råvarer og kaffe, te og andre forfriskninger.

Det blir også informasjonsstand med Frilund Andelslandbruk og Reko-ringer.

En informasjonsstand om Frilund Andelslandbruk og Reko-ringer vil være på plass. Begge deler blir stadig mer populært, og her blir det anledning til å snakke med andelshavere om hvordan det hele fungerer.

Det blir også salgsutstilling av malerier med May Brit Nordstrøm, (en kvinne som) somvarpraktikant på Frilund Gård på1970-tallet.

Nordstrøm er utdannet innen grafikk/tegning på HiO og har de senere årene hatt flere utstillinger, både separat og sammen med andre.

SPILLER: Lene Anett Killingmo (saksofon), Hans Ulviken (kontrabass) og Torgeir Fausken (marimba og slagverk) framfører folkemusikalske jazzgodbiter med utgangspunkt i lokalt innsamlet, lokal tradisjonsmusikk under låvejazzen på Frilund 31. august.

SPILLER: Lene Anett Killingmo (saksofon), Hans Ulviken (kontrabass) og Torgeir Fausken (marimba og slagverk) framfører folkemusikalske jazzgodbiter med utgangspunkt i lokalt innsamlet, lokal tradisjonsmusikk under låvejazzen på Frilund 31. august.

På kvelden blir det dessuten låvejazz der Lene Anett Killingmo (saksofon), Hans Ulviken (kontrabass) og Torgeir Fausken (marimba og slagverk) framfører folkemusikalske jazzgodbiter med utgangspunkt i lokalt innsamlet tradisjonsmusikk av Hans Nilsen Balterud (1735-1821) og Anders Heyerdahl (1832-1918).

Det blir en unik og fantastisk musikalsk opplevelse, sier både Kerstin Pålsson, Gabi Valentien og Ingunn på Frilund, som alle tre har hørt smakebiter fra konserten.

– Alle besøkende er dessuten hjertelig velkommen til å se seg om på egen hånd, for eksempel i grønsakshagen og urtehagen, komposthauger og drivhus, og også til å gjøre seg nærmere kjent med både kuer, kalver, høner og ender. Og ikke minst til å ta en poesivandring rundt om på gården i eget tempo. I ei tid der det er et sterkt søkelys på både øket stress og svinnende artsmangfold, inviterer vi til en dag og kveld med gode natur og kultur-opplevelser på gården, og så håper vi å så en spire hos de besøkende til å bli engasjert i økologiens verden, avslutter Ingunn Grepperud.


Artikkeltags