Fra huldrelokk til myke jazztoner

LOKAL LYD: Hans Ulviken (bass), Lene Anett Killingmo (tenorsax) og Torgeir Fausken Arnesen (marimba) er klare forl låvekonsert 2019 på Frilund gård. FOTO: PRIVAT

LOKAL LYD: Hans Ulviken (bass), Lene Anett Killingmo (tenorsax) og Torgeir Fausken Arnesen (marimba) er klare forl låvekonsert 2019 på Frilund gård. FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

For syvende år på rad blir det låvekonsert på Frilund siste lørdag i august. Det er lokal musikkhistorie og lokale musikere som skal løftes frem under årets arrangement.

DEL

Under ledelse av Lene Anett Killingmo skal hun sammen med Hans Ulviken og Torgeir Fausken Arnesen fremføre folkemusikalske jazzgodbiter på bakgrunn av lokalt innsamlet tradisjonsmusikk av Hans Nilsen Balterud (1735-1821) og Anders Heyerdahl (1832-1918).

Konserten er knyttet sammen med «Åpen økologisk gård» med omvisning, gårdsmarked, utstilling og aktiviteter for barn.

Åpen økologisk gård er på dagtid lørdag 31. august, mens låvekonserten er på kveldstid.

Rammen rundt konserten er spesiell med scene på låvegulvet over kuene, og serveringstilbud med økologisk mat og drikke.

Det har tidligere vært mange store navn som har stått på låvescenen og begeistret et entusiastisk publikum, enten sjanger har vært jazz, blues, bluegras, folk eller rock.

– Nå er det på tide med kortreist musikk med røtter i lokalmiljøet! sier Gabi Valentien i arrangementskomiteen.

Med det rike musikkmiljøet og de dyktige musikerne vi har garanterer hun en stor opplevelse.

Gabi forteller at tradisjonen med låvekonserter i august opprettholdes selv om Bjørkelangen Musikkfestival nå har blitt flyttet til juni.

Det er fordi konsertene på Frilund er samme dag som høstmarkedet for årets grøder, og publikum får også mulighet for en unik musikkopplevelse på tampen av sommeren.

Velrennomerte musikere

Det er velrennomerte musikere som står bak «Fra huldrelokk til myke jazztoner» som urfremføres på Frilund gård.

Lene Anett Killingmo har masterutdanning fra Norges Musikkhøyskole med hovedinstrument jazz-saksofon.

Hun har spilt på en rekke festivaler og vært med på flere plateinnspillinger, blant annet to barneplater hvor hun også har skrevet mye av musikken.

Hans Ulviken har vært involvert i en rekke grupper og forestillinger fra tidlig på 1970-tallet innen ulike sjangere som klassisk, pop, blues og jazz.

Ulviken er også en mye brukt studiomusiker for andres innspillinger.

Torgeir Fausken Arnesen har masterutdanning innen musikk fra Manchester.

Han er nå ansatt ved Aurskog-Høland kulturskole for undervisning i slagverk og marimba, samt at han er dirigent for kulturskolens storband.

Musikerne har i mange sammenhenger fått glimrende omtaler i Indre tidligere.

I låven på Frilund gård skal trioen formidle lokaltradisjoner ikledd et nytt musikalsk uttrykk som det absolutt er verd å få med seg, så det er bare å krysse av 31. august i kalenderen for Åpen gård og en konsertopplevelse utenom det vanlige!

Artikkeltags