– Det er utrolig moro å se så mange glade folk ute, så dette har vi lyst til å gjenta

Tor Løberg fra SIF tur- og friluftsgruppe med Erik, dagens første besøkende under "Den store utedagen" på Sørumsand.

Tor Løberg fra SIF tur- og friluftsgruppe med Erik, dagens første besøkende under "Den store utedagen" på Sørumsand.

Av

– Dette har vært helt strålende! Det er utrolig moro å se så mange glade folk ute, så dette har vi lyst til å gjenta, sier Erik Vea.

DEL

Søndag arrangerte den nye storkommunen «Den store utedagen», med arrangementer tre steder i Lillestrøm kommune.

Texasdalen sykkelpark i Sørumsand var en av plassene som ønsket små og store velkommen til en aktivitetsdag ute i nydelig solskinnsvær.

Med seg på laget hadde kommunens frivillighetskoordinator, Erik Vea, fått med seg SIF tur- og friluftsgruppe, Sørumsandspeiderne og Bingsfoss sykkelklubb.

– I utgangspunktet så planla vi utedagen med vinteraktiviteter, forteller Vea.

– Texasdalen har en flott akebakke og en fin samlingsplass med gapahuk og bålplass, så det var naturlig å legge arrangementet dit. Med tiden så skjønte vi at snøen ville utebli, og andre aktiviteter ble satt på programmet.

Den første fuglekassesnekkeren i gang med hammer og spiker var i gang før klokken 11, og gjestene kom jevnt innom gjennom dagen.

Hos Sørumsandspeiderne kunne man låne kniv for å spikke egne pinner for å grille pinnebrød, lære å kaste livline og gå natursti. Hos tur- og friluftsgruppa kunne man få god veiledning i å bygge fuglekasser, og det var også dugnadsgjengen fra SIF som grillet pølser og delte ut varm og kald drikke.

Kommunen hadde ordnet med flere fatbikesykler som kunne lånes, og Bingsfoss sykkelklubb guidet på tur gjennom stiløypa og fortalte om riktig teknikk for sykling i pumptracken.

Ved bålplassen ble det delt ut gratis pinnebrød-deig, laget hos Trines bakeri og cafe, som alle besøkende kunne grille på bålet. Det var også mulighet for en tur med hest og kjerre i nabolaget, et tilbud som var veldig populært hos alle.

Rundt 300 små og store fant veien innom sykkelparken for å delta på aktivitetene, og frivillighetskoordinator Vea er storfornøyd med dagens gjennomføring!

– Dette har vært helt strålende! Det er utrolig moro å se så mange glade folk ute, så dette har vi lyst til å gjenta! Frivillighetsmaskineriet har i dag vist seg fra sin beste side, avslutter Vea, og takker alle de frivillige som har vært med på gjennomføringen av «Den store utedagen»

Artikkeltags