– En flott start på adventstiden

PÅ HJEMTUREN: Christine Abbot (t.v.), hennes sønn Otto, Arild Hartmann og hans sønn Severin, her på vei hjem etter en flott natt ute.

PÅ HJEMTUREN: Christine Abbot (t.v.), hennes sønn Otto, Arild Hartmann og hans sønn Severin, her på vei hjem etter en flott natt ute. Foto:

Av

I stedet for å tenne adventsstaken, valgte gjengen å tenne bål og tilbragte en vinternatt under stjernehimmelen.

DEL

Lørdag kveld startet turen fra Skogkanten barnehage, med tunge sekker og hodelykt. Initiativtager til en natt i naturen var Christine Abbott, som sammen med sønnen Otto (12) ikke er uvant med å sove ute uavhengig av årstid.

– Flere tur-venner var invitert og interessert, men det var bare Arild Hartmann og sønnen Severin (11) som tok følge innover i skogen da mørket hadde senket seg lørdag kveld, forteller Abbott til Indre Akershus Blad.

Gjengen måtte tidvis slite og tråkke seg gjennom dyp snø.

– Vel fremme på leirplassen fant vi roen rundt både bålet og i den flotte gapahuken som er satt opp av SIF tur- og friluftsgruppe.

Abbott, som har vært ute en vinternatt før, stilte med nødvendig utstyr, og for anledningen: Nisseluer, julelys og radio med julemusikk.

– Det ble skikkelig stemningsfullt og veldig hyggelig! Det er verdt å dra med seg en tung sekk for «det lille ekstra», ler hun.

Koste seg i minusgrader

Vinterværet viste seg fra sin beste side, med stjerneklar himmel og vindstille vinterluft.

– Planen var egentlig å sove i hengekøyer, men på grunn av all snøen som kom og som lå tung på trærne, valgte vi gapahuken i stedet. Vi tok ikke sjansen på å våkne av et plutselig snøfall fra tretoppene, forteller Hartmann.

Natten ble noe kaldere enn hva værmeldingen varslet. Gjengen tror det kan ha vært 10-12 minusgrader.

– Ingen har vært kalde, og det var en vakker morgen å våkne opp til med fantastiske farger på himmelen! Etter mer bålkos og frokost ble sekkene pakket for hjemtur. En hyggelig, stemningsfull og flott start på adventstiden, oppsummerer gjengen.

SOLOPPGANG: Gjengen våknet til et vakkert syn søndag morgen.

SOLOPPGANG: Gjengen våknet til et vakkert syn søndag morgen. Foto:

Artikkeltags