Sentralt i den lokale utgaven av Friluftslivets uke står fire engasjerte damer fra tre foreninger: Trine Wessel Brovold fra Barnas Turlag, Kristine Tollefsen fra OK Øst og Ada Dalby Glende og Jorun Salater fra Mangenfjellet turlag.

Friluftslivets uke er et årlig nasjonalt arrangement, alltid lagt til uke 36. Frem til i år har arrangementet i Aurskog-Høland kun inneholdt en aktivitetsdag på Eidsverket. I år går arrangørene et par steg videre.

Det hele innledes av Barnas Turlag innleder med Natt i naturen førstkommende lørdag kveld. Da inviterer Barnas Turlag til å sove ute i skogen ei natt ved til Abbortjern i Aurskog.

– Alle tar med seg mat, drikke, telt, sovepose, hodelykt eller hva de måtte ha behov for til ei natt ute. Vi i Barnas Turlag vil sørge for bål for grilling, diverse leker og utforskning av skogen eter at mørket har senket seg, oppfordrer Trine Wessel Brovold.

Onsdag 4. september blir det tur rundt Tævsjøen.

– Vi møtes ved Aurskog kirke og kjører samlet til Tævsjøen hvor vi skal ut på en om lag 6,5 kilometer lang rusletur rundt vannet. Dette er en tur som passer for de aller fleste, sier Kristine Tollefsen.

Avslutningsarrangementet på Eidsverket søndag 8. september følger lesten fra tidligere arrangementer. Her blir det blant annet kanopadling, orienteringsløp, muligheter til å prøve fiskelykken i dammen, fuglekassesnekring, bygging av barkebåter og seilekonkurranse med disse i Eidsbekken for de yngste, og en Et-ute- stand. Denne er også rettet mot barna.

– Her skal ungene få pakke sine egne matpakker før de kan dra til bålet og grille disse. Målet med dette tilbudet er å vise at det finnes mye annen spennende turmat å grille enn de tradisjonelle pølsene, sier Trine Wessel Brovold som har en rekke ingredienser klare til barna, uten å røpe dem.

Romerike Sopp-og Nyttevekstforening har for øvrig stand på Nordre Øyeren Våtmarkssenter i Fetsund søndag 1. september i anledning Friluftslivets uke. Her blir det soppkontroll, sopputstilling og natursti for barn.