Ble nummer sju i EM-finalen: – Markus overpresterte

VEL BLÅST: Markus Einan forlot EM-arenaen i Gävle mellomfornøyd. Han løp for medalje, men var 43 hundredeler unna. Alle foto: Jon Wiik.

VEL BLÅST: Markus Einan forlot EM-arenaen i Gävle mellomfornøyd. Han løp for medalje, men var 43 hundredeler unna. Alle foto: Jon Wiik.

Av

Markus Einan reiser hjem fra U23-EM uten medalje, men stinn av ny motivasjon. Nå fortsetter hardtreningen, med intet mindre enn VM-kravet som mål!

DEL

Sørumsand-gutten var Norges siste medaljehåp i mesterskapet på den svenske østkysten, men heller ikke han lyktes i å klatre opp på pallen.

I finalen på 800 meter søndag kveld endte han på 7. plass med tiden 1.49,79, ett sekund bak den polske vinneren i et felt som var tett og samlet fra start til mål.

Einan var bare 43 hundredeler fra medalje!

– Jeg fulgte planen min bra, men kom meg dessverre aldri inn i medaljekampen, fastslo 22-åringen overfor Indre Akershus Blad da finaleløpet var unnagjort.

LES OGSÅ: Iskald Markus (22) klar for EM-finale: – Tenker ikke medalje

SAMLET FELT: Markus Einan fulgte planen og lå ”på halen” i finalefeltet etter den første runden. Da han skulle avansere på andrerunden, kom han seg aldri fram.

SAMLET FELT: Markus Einan fulgte planen og lå ”på halen” i finalefeltet etter den første runden. Da han skulle avansere på andrerunden, kom han seg aldri fram.

Kom aldri rundt

Akkurat som i semifinalen fredag la han seg ”på halen” i feltet på førsterunden. Men i motsetning til det løpet, kom han seg nå aldri framover i feltet på sisterunden.

– Hver gang jeg skulle til å avansere, var det en løper langt ute i banen foran meg, så det ble vanskelig å komme rundt, og jeg brukte mye krefter. Jeg synes jeg fikk til et like bra oppløp som fredag, men forskjellen var at det nå gikk fortere. Derfor klarte jeg ikke å plukke noen i det samlede feltet, forklarte Ull/Kisa-løperen.

På forhånd avfeide han medaljesnakk, men i ettertid medga han at han løp for medalje, og det av edleste sort.

– Fredagens løp var en opptur og ga meg større forhåpninger om å klare det enn før jeg reiste hit. Men nivået er høyt, konstaterte Einan.

Overpresterte

– Synd at medaljemuligheten glapp, naturligvis. Men totalt sett overpresterte Markus i dette mesterskapet, kommenterte Ull/Kisa-trener Hans Jørgen Borgen.

– 7. plass er langt bedre enn det han var ranket som da han kom til mesterskapet, og han leverte sine to beste løp for sesongen i løpet av denne helga. Ikke tidsmessig, men relativt sett, minnet han om.

Treneren er dessuten overbevist om at eleven har mye mer inne, og synes derfor at Einans ambisjon om å underskride kravet til høstens VM i Doha ikke er urealistisk, selv om det selvsagt er å legge lista høyt.

LES OGSÅ: Markus' EM-start vekker minner fra 2017: – Kollapsen var kjip, men jeg setter desto større pris på at kroppen fungerer så bra nå

SMILTE TROSS ALT: Vann og wienerbrød smakte godt etter kraftanstrengelsen, og da satt heller ikke smilet langt inne.

SMILTE TROSS ALT: Vann og wienerbrød smakte godt etter kraftanstrengelsen, og da satt heller ikke smilet langt inne.

Må to sekunder ned

VM-kravet på 800 meter lyder på 1.45,80, og må tas innen 6. september. Til sammenlikning er Einans personlige rekord fra i fjor 1.47,64, og årsbeste hittil i år 1.47,74.

– Derfor er det nå på’n igjen med hardtrening med en gang etter hjemkomsten fra Sverige, akkurat som det har vært i hele år, fortalte Sørumsand-gutten, og la til:

– Jeg er inne i et ”lærerår” for å teste ut hva kroppen tåler av trening. Det blir også veldig mye hard trening i ukene framover, bare avbrutt av litt satsing på NM på Hamar om tre uker. Etter U23-EM har ikke motivasjonen akkurat blitt mindre, tvert imot. Mesterskapet har vært en stor opplevelse, som har gitt meg mye både av læring, erfaring og hygge.

I VM-diskusjonen

Landslagssjef Erland Slokvik synes også at VM er en naturlig ambisjon for stortalentet, og bekrefter at forbundet har navnet hans på lista over kandidater til sesongens desiderte høydepunkt.

– Visst er det friskt og offensivt å legge lista så høyt, og alt må klaffe om han skal lykkes. Når alt kommer til alt er kanskje EM i Paris neste år et vel så naturlig siktemål. Men han skal ha for satsingen og innstillingen, framholdt landslagssjefen overfor Indre, og betegnet Einans EM-prestasjon som "en bra jobb".

Artikkeltags