Noen velger seg som kjent april. Boutera også for den saks skyld, for da har han bursdag og da sikret han seg sin aller første NM-medalje.

Men i hans idrettsliv har likevel mai 2018 vært den mest minnerike måneden til nå.

  • For to uker siden var han med på Gulars lag som vant eliteklassen i Holmenkollstafetten. Selv bidro han med beste etappetid på den sjette etappen (”Lille Besserud”), løp 11 sekunder raskere enn i fjor og var bare fire sekunder bak rekorden på de 1240 meterne.
  • Lørdag gjorde han en ny god jobb da bergensklubben sikret seg NM-gullet på 4x1500 meter under helgens NM i stafetter på Nesodden. 10 timer i buss

Det til tross for en oppladning som på ingen måte var perfekt.

Bergenserne kom rett til start på NM-arenaen fra en 10 timer lang bussreise over fjellet.

– Morgenflyet vi skulle reist med ble kansellert. Bergensbanen var stengt etter en togavsporing natta i forveien. Buss var eneste alternativ. Vi dro fra Bergen klokka halv ni og var framme på Nesodden ti timer senere. Da var det 20 minutter til start, etter at velvillige arrangører hadde utsatt starten en halv time i påvente av oss, forteller aurskogingen til Indre Akershus Blad.

– Da smakte det ekstra godt med seier. Og NM-gull er selvsagt gjevt og stort, leggr han opprømt til.

Billig seier

Samtidig innrømmer han at seieren kom ”på billigsalg”.

Det stilte bare to lag til start i øvelsen, og mannskapet fra Oslo-Studentene var langt unna å matche Gular-kvartetten, som vant med nesten et minutts margin.

– Den labre deltakelsen var skuffende, og det er klart det er et lite skår i gleden at NM-tittelen ble så billig. Men bevares, vi gjorde jobben vår og koser oss med gullet. Dagen med reiseforviklingene endte med en god følelse tross alt, sier 22-åringen.

– For meg betyr dessuten de to lagtriumfene sammen med løperkompisene mine veldig mye. Det er først og fremst takket være dem at jeg har klart å heve meg så mye som løper på kort tid, tilføyer han ydmykt.

Øyner Bislett-start Etappetiden hans i NM-stafetten var like bak pers’en på distansen fra i fjor (3.58,39).

– Det er jeg fornøyd med, tatt i betraktning den elendige oppladningen, at jeg løp alene og i nokså sterk vind. Det gir meg en bekreftelse på at jeg bør bevege meg langt nedover på 3.50-tallet med det første, noe som er et av sesongens mål, sier løperkometen.

Den første muligheten til det får han i et stevne på Jessheim 31. mai.

En god prestasjon der kan også ende med at han får plass i det nasjonale 1500-meterfeltet under Bislett Games ei uke senere.

På den dobbelte distansen har aurskogingen for øvrig pushet sin bestenotering kraftig allerede. I et stevne ”hjemme” i Bergen 9. mai åpnet han banesesongen med 8.24,48 på 3000 meter. Det er bare å vente spent på fortsettelsen i Jacob Bouteras hittil beste sesong.