– Deilig å ta vare på Bislett- sjansen – bare det å komme inn på banen var enormt!

INNFRIDDE: Jacob Boutera kvitterte for Bislett-billetten på utmerket vis, og brøt en barriere på 1500 meter.

INNFRIDDE: Jacob Boutera kvitterte for Bislett-billetten på utmerket vis, og brøt en barriere på 1500 meter. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

BISLETT: Jacob Boutera kvitterte til de grader for billetten til Bislett Games. I likhet med sambygdingen Astrid Mangen Cederkvist leverte han et rekordløp.

DEL

– Jeg har sittet på tribunen under dette helt spesielle stevnet åtte-ti ganger. I fjor tenkte jeg at det kanskje kunne være mulig å få være med inne i manesjen neste år. Da drømmen gikk i oppfyllelse, var det stort. Ja, bare det å komme inn på banen til den fantastiske stemningen var enormt. Jeg må innrømme at minuttene i forkant var temmelig nervepirrende, fortalte aurskogingen engasjert til Indre Akershus Blad etter ilddåpen.

Brøt barriere

Den kom han meget bra ifra. For ei uke siden senket han sin personlige rekord på 1500 meter med åtte sekunder da han ble klokket inn på 3.50,75 på Jessheim. Nå løp han enda et sekund raskere, og med 3.49,72 brøt han 3.50-barrieren.

– Det var det jeg og min trener satte opp som et sesongmål allerede i september i fjor. Jeg syntes det hørtes veldig fort ut. Men nå viste det seg at det var realistisk likevel, sa Boutera, og hevet lista umiddelbart:

– Det er jo ennå tidlig på sesongen, så nå våger jeg å sikte mot en tid ned mot 3,47 innen den er omme!

– Det ble et litt ujevnt løp. Den første 800-meteren var bra, men så sank tempoet litt. De siste 300 meterne er jeg fornøyd med. Jeg fikk i hvert fall ut det jeg var god for. Og det var deilig ved en slik anledning. Jeg kommer ikke til å få være med i et stevne med slikt trøkk senere i år. Kort sagt ble det en opplevelse av de helt store, fastslo 22-åringen, som tok enda et solid steg i sin store gjennombruddssesong.

Einan kollapset

Markus Einan var også på rekordjakt på Bislett – og det på et høyere nivå. Etter at han forbedret seg til oppsiktsvekkende 1.47,64 på 800 meter for et par uker siden, tok han mål av seg til å underskride EM-kravet på 1.47,20.

Lenge så det lyst ut, men Sørumsand-gutten stivnet på oppløpet og måtte nøye seg med 1.48,40. Det var likevel hans nest beste prestasjon på spesialdistansen noensinne. Foran sesongen lød pers’en hans på 1.48,93.

Klubbkameraten Andreas Roth var ”hare”, satte opp en rasende fart og passerte 400 meter på 50,5 med broren Thomas og Einan hakk i hæl. Thomas sto distansen til mål og løp inn til en fantastisk personlig rekord, 1.45,77 – tidenes fjerde beste på distansen i Norge.

Einan, derimot, fikk merke den harde åpningsrunden, og måtte si takk for følget etter 650 meter.
Etter løpet var han totalt utmattet, og måtte bæres ut på båre. Toppidrett kan være brutalt!


Artikkeltags