Tok NM-bronse med vond ankel: – Det var verdt risikoen

MEDALJE SOM SMAKTE: NM-bronse på 1500 meter var godt som gull for løperkometen Jacob Boutera.

MEDALJE SOM SMAKTE: NM-bronse på 1500 meter var godt som gull for løperkometen Jacob Boutera. Foto:

Av

Jacob Boutera tok en sjanse og trosset smerter i en vond ankel. Med fasiten i hånd, NM-bronse på 1500 meter, kunne han trygt fastslå: – Det var verdt risikoen!

DEL

Lørdag morgen så det ut til å spøke kraftig for aurskogingens start i NM-finalen 10 timer senere. Det som viste seg å være en irritasjon på yttersiden av venstre ankel, som han første gang hadde merket torsdag, var veldig vond.

– Jeg skulle ut på en liten løpetur på morrakvisten, men var sjanseløs. Heldigvis fikk jeg smertestillende midler av en lege utover dagen. Det lindret smertene. Likevel var det jo ikke fritt for at jeg ble nokså usikker. Men så tenkte jeg at det ikke er hver dag jeg har mulighet til å ta en NM-medalje, så jeg tok sjansen på å løpe. Det var selvsagt en risiko, men nå i ettertid var det verdt det. Og den vonde ankelen hemmet meg ikke under løpet, fortalte Boutera til Indre Akershus Blad etter å ha mottatt NM-medaljen.

Fikk medaljetanker i fjor

Det skjedde ett år etter hans debut i hoved-NM. I Byrkjelo i fjor endte Gular-løperen på 8. plass.

– Debuten ga stor mersmak, og jeg tenkte da at jeg burde kunne ta mål av meg til å kjempe om medalje om et år. Det er en veldig god følelse å kunne fastslå at jeg klarte det, sa 23-åringen, glad og lettet.

BRONSEN I BOKS: Jacob Boutera inn til en velfortjent bronsemedalje etter et godt taktisk løp på NM-arenaen på Hamar.

BRONSEN I BOKS: Jacob Boutera inn til en velfortjent bronsemedalje etter et godt taktisk løp på NM-arenaen på Hamar. Foto:

Den suverene vinneren, verdensstjernen Jacob Ingebrigtsen, kunne han selvsagt ikke gjøre noe med. Han forbedret mesterskapsrekorden til 3.36,33.

Like klar sølvvinner ble Ferdinand Kvan Edman, Tjalve med 3.44,56. Derimot ble det kamp om bronsen, et nappetak Boutera gikk seirende ut av etter en sterk sisterunde. Sluttiden 3.46,65 er hans femte beste på spesialdistansen denne rekordsommeren.

Safet inn bronsen

– Løpsopplegget, med god fart, passet meg bra. Jeg lå litt avventende midt i feltet de to første rundene. Etter hvert innså jeg at bronse var mest realistisk. Visst kunne jeg gått for sølvet, men tok ikke sjansen på å løpe meg stiv og dermed ramle helt ut av medaljekampen. Da syntes jeg det var bedre å safe inn bronsen, og er godt fornøyd med hvordan jeg løste den oppgaven taktisk i sluttfasen. Jeg følte jeg hadde god kontroll på de siste 200 meterne, kommenterte løperkometen fra Aurskog, som knep bronsen med to sekunders margin.

Nå håper han ankelen blir bra igjen til 16. august, da han er påmeldt på 3000 meter hinder i et stevne i Göteborg. Den øvelsen gikk han glipp av i NM på Hamar fordi den ikke lot seg kombinere med 1500-meterfinalen.

Men det er uinteressant nå. Bronse på 1500 meter var en fin prikk over i’en på en begivenhetsrik sesong. Selv om det så aldri så mørkt ut bare noen timer i forveien.


Artikkeltags