– Filip var rett og slett for sterk for meg i dag. Det kom ikke som noen overraskelse

JEVN DUELL: Markus Einan fulgte Filip Mangen Ingebrigtsen helt til målstreken på 800 meter i NM søndag, men måtte til slutt strekke våpen i det harde nappetaket.

JEVN DUELL: Markus Einan fulgte Filip Mangen Ingebrigtsen helt til målstreken på 800 meter i NM søndag, men måtte til slutt strekke våpen i det harde nappetaket. Foto:

Av

Markus Einan presset Filip Mangen Ingebrigtsen hardt i kampen om NM-gullet på 800 meter, men ble knepent slått. Det tok han slett ikke tungt.

DEL

– Filip var rett og slett for sterk for meg i dag, og det kom ikke som noen overraskelse. For meg var dette derfor ikke noe tungt tap, men tvert imot et realt nederlag etter en frisk fight, konkluderte Sørumsand-gutten overfor Indre Akershus Blad da den intense gullkampen var avgjort.

– Jeg vet at Einan er en god løper, og regnet han som den hardeste konkurrenten på forhånd. Men selv om han presset meg hardt på oppløpet, følte jeg at jeg hadde god kontroll på seieren, repliserte Filip, som med vinnertiden 1.48,45 passerte målstreken 16 hundredeler foran rivalen.

Mestret brødrepresset

Mellomstemann i den verdensberømte brødretrioen unngikk dermed tyn fra Henrik og Jacob, som hadde tatt hver sin gullmedalje tidligere i mesterskapet.

– Det ga meg selvsagt et ekstra press foran løpet, sa Filip med et smil, og minnet om historien fra i fjor.

– Da var situasjonen den samme, og jeg skuffet med sølv på 800 meter. Derfor var det godt å innfri nå, påpekte rogalendingen.

Også da endte Markus Einan rett bak søndagens mester, og tok sin tredje NM-bronse på fire år. Ull/Kisa-løperen var derfor vel tilfreds med sin første sølvmedalje i et senior-NM.

Lag-EM neste

– Jeg løp naturligvis for gull, og tanken var å holde meg i rygg på Filip. Planen fungerte lenge. Jeg prøvde å ta tetposisjonen inn i siste sving, men lyktes ikke med det. I stedet kom jeg ørlite på etterskudd, og på oppløpet nådde jeg ikke helt fram. Der var Filip rett og slett sterkest og parerte angrepene mine, forklarte Einan.

Kommende helg venter en ny inspirerende oppgave. Da blir han Norges mann på 800 meter under lag-EM i Sandnes, på Ingebrigtsen-brødrenes hjemmebane.

– Det gleder jeg meg veldig til. Der blir det folkeliv og stor stemning. Helt sikkert en stor opplevelse, sa sørumsokningen, som etter det løpet retter fokus mot å forsøke å underskride VM-kravet på 1.45,80 i løpet av den påfølgende måneden.

Artikkeltags