Må droppe hinder i NM

Av

Med sine store forbedringer hittil i sommer, ville Jacob Boutera vært medaljekandidat både på 1500 meter og 3000 meter hinder i helgens friidretts-NM på Hamar, som starter i dag, fredag.

DEL

Dessverre lar ikke de to øvelsene seg kombinere. 1500-meterfinalen går bare 40 minutter etter hinderløpet på NM-arenaen lørdag ettermiddag.

– Det blir for tøft. Hadde programmet vært omvendt, som i fjor, hadde jeg løpt begge. Men det er jo 1500 meter som er hoveddistansen min, så jeg prioriterer naturlig nok den, sier aurskogingen til Indre Akershus Blad.

Der er gullet bortbestilt. Jacob Ingebrigtsen er storfavoritt. For de andre i feltet, som ikke inneholder Jacobs brødre Filip og Henrik, handler det om å bli best bak verdensstjernen. Blant disse har Boutera nest beste tid på distansen her til lands hittil i år.

Lang konkurransepause

– Men statistikk er én ting, praksis noe annet i en slik konkurranse. Der kan alt skje. Det er løpsopplegget som avgjør. Jeg har tenkt gjennom ulike scenarioer og forbereder meg på det meste. Jeg håper på høy fart underveis, da tror jeg mine medaljesjanser er størst, sier 23-åringen, som har bare ett hoved-NM på baken fra før, i Byrkjelo i fjor.

Han legger ikke skjul på at han er spent på løpsformen.

– Visst har jeg hatt en veldig god treningssommer hjemme i Aurskog. Men på grunn av en vond hofte/rygg, har jeg ikke konkurrert på en måned. Jeg fryktet det verste, men en MR-undersøkelse viste heldigvis at det verken handlet om stressreaksjon eller brudd, bare et muskulært problem, som jeg har fått god behandling for. Treningen i det siste har gitt meg indikasjoner på at formen er bra, sier Boutera.

Einan vs Filip?

Han er ikke det eneste medaljehåpet fra vårt distrikt. På 800 meter forventes det at Markus Einan kan kjempe om gullet i klubbkamerat og femdobbelt norgesmester Thomas Roths skadefravær.

– Jeg ser fram til en duell mot Filip Ingebrigtsen, sier Sørumsand-gutten, som har tatt tre NM-bronse på spesialdistansen de fire siste årene.

Han kommer til årets mesterskap fra et hardt treningsopphold i Polen, men håper noen roligere dager denne uka får fram en spisset NM-form.

Einan har bare nevnte Roth foran seg på årets norgesstatistikk. Filip årsdebuterer på distansen, og løper bare denne i NM, men har nok større medaljesjanse enn kona. Astrid Mangen Ingebrigtsen vil trolig slite hardt for å klare det på 100- og 200 meter. Men bevares – underdoger har slått til før!

Artikkeltags