Gjør et siste forsøk

GNISTRENDE FINISH: Markus Einan hadde masse krefter igjen på slutten i Karlstad-løpet, og ble bare slått av svensken Elmar Engholm (helt til høyre) i B-finalen. Amerikaneren Paris Simmons (82) knep han seg foran. Men det gikk langt fra fort nok til EM-billett. Begge foto: Jon Wiik

GNISTRENDE FINISH: Markus Einan hadde masse krefter igjen på slutten i Karlstad-løpet, og ble bare slått av svensken Elmar Engholm (helt til høyre) i B-finalen. Amerikaneren Paris Simmons (82) knep han seg foran. Men det gikk langt fra fort nok til EM-billett. Begge foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

KARLSTAD: Markus Einans forsøk på å klare EM-kravet på 800 meter i Karlstad onsdag kveld ble «bare rot».

DEL

Derfor gjør Sørumsand-gutten et aller siste forsøk på å sikre seg EM-billett i et stevne i Belgia lørdag kveld – dagen før kvalifiseringsfristen utgår.

– Jeg tok meg på ingen måte ut i Karlstad-løpet, og følte meg pigg etterpå. Derfor har jeg lyst til å gjøre enda et forsøk på å klare EM-kravet. Den siste muligheten byr seg i Belgia lørdag, sier 21-åringen.

LES OGSÅ: Mens rekordvarmen herjer, lot Ahus ovnene stå på: – Håpløst å ligge her i 40 varmegrader

Han hadde i utgangspunktet håpet på hjelp av sine to klubbkamerater i Ull/Kisa, brødrene Andreas (hare) og Thomas Roth, til å underskride EM-kravet på 1.47,20. Tidligere i år har han notert seg for 1.47,64 og 1.47,67. Men da det på overtid meldte seg et par utlendinger med bedre årsbeste enn Einan, i tillegg til de som var påmeldt fra før, fikk ikke romerikingen plass i A-finalen. Men også B-finalen ble et godt felt, med gode muligheter for gode tider.

De ble imidlertid skuslet bort da ingen ville følge med på åpningsfarten til haren, sørlendingen Håkon Mushom.

Amerikaneren Paris Simmons hadde bestilt en åpning på 50,5 på førsterunden, men gjorde ikke forsøk på å følge haren. Dermed gikk den på 52,2, som ville ha vært en perfekt åpningsrunde for Einan – men han ble forvirret av det som skjedde og var da allerede godt på etterskudd.

– Jeg var klar for å løpe fort. I ettertid innser jeg at jeg burde fulgt ryggen til Håkon, men jeg holdt meg i stedet bak amerikaneren. Dermed ble jeg etter hvert usikker, fikk ingen flyt og klarte på ingen måte å ta ut mitt beste. Det ble et roteløp, der jeg hadde masse krefter igjen på oppløpet, beskriver Einan, som ble toer i heatet med 1.49,46 – fire hundredeler bak svensken Elmar Engholm men tre foran nevnte Simmons etter et gnistrende oppløp.

LES OGSÅ: Rekordoverskudd for Stiftelsen Øsken gård, men anklages for mulig ulovlig massemottak

Dermed følte sørumsokningen at EM-toget gikk. Men så ble han gjort oppmerksom på at det finnes en siste mulighet i et stevne i Belgia lørdag, ikke langt fra Oordegem, der han satte sin personlige rekord i slutten av mai.

– Riktignok har jeg slitt en stund med en vond legg, men dersom den ikke forverrer seg etter Karlstad-løpet, er jeg villig til å gjøre et aller siste forsøk på EM-kravet. Jeg vet jeg er god for det, men vil heller ikke deppe veldig dersom det ikke skulle gå, sier han.

Artikkeltags