Vil bli Aurskog-Hølands raskeste

TRIPPEL: Jacob Boutera  var med på sin tredje strake seier i Holmenkollstafettens eliteklasse lørdag. Aurskogingen som løper for Gular, avgjorde stafetten da han økte forspranget til konkurrentene med neste 20 sekunder på sjette etappe.

TRIPPEL: Jacob Boutera var med på sin tredje strake seier i Holmenkollstafettens eliteklasse lørdag. Aurskogingen som løper for Gular, avgjorde stafetten da han økte forspranget til konkurrentene med neste 20 sekunder på sjette etappe. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Oslo: Lørdag avgjorde Jacob Boutera Homenkollstafetten for Gular. Til sommeren håper han å bli Aurskog-Hølands raskeste 1500 meterløper gjennom tidene.

DEL

I så tilfelle må han underskride Ronny Nordlis 3.45.98 fra sølvløpet til bjørkelangingen under NM i Mosjøn i 1992.

– Sesongmålet er å se 3.45-tallet på 1500-meter, forteller han til Indre Akershus Blad etter å ha vært med på sin tredje strake seier i Holmenkollstafetten for bergensklubben Gular.

Etappen han gjennomførte der lørdag, ga grobunn for å tro at tidsmålet på 1500 meter er innenfor rekkevidde.

Punkterte stafetten

Som i fjor og forfjor løp aurskogingen, som nå er bosatt i Bergen der han er i full gang med jusstudier, sjette etappe «Lille Besserud», en 1200 meter etappe som med mye stigning.

Han fikk pinnen åtte sekunder foran nærmeste konkurrent. Da han vekslet tre minutter og 47 sekunder senere, hadde han økt Gulars ledelse til 25 sekunder. Resten av stafetten ble en «walk in the park» for den tradisjonsrike friidrettsklubben fra byen mellom de syv fjell.

– Tida mi var kun sekundet bak etapperekorden. Det lover godt, sier Jacob som sesongdebuterer på bane i Bergen allerede onsdag, på 3000 meter.

Møter Jacob Ingebrigsen

– Jeg gleder meg. Sesongforberedelsene har gått uten noe form for skader. Eneste minuset var at jeg måtte stå over NM i terrengløp på grunn av en forkjølelse.

Første mulighet til å pynte på bestenoteringen 3.49 og noen små tideler på 1500 meter, blir bare ei uke senere, under Trond Moen Games, også det i Bergen.

– Med Jacob Ingebrigtsen og flere sterke utenlandske navn på startlista, kommer det garantert til å gå fort. Trolig litt for fort for meg, men det skal bli artig å kjenne litt på dette nivået også, selv om jeg nok må løpe litt mitt eget løp i forhold til de beste.

Sommerferie hjemme i Aurskog

Jacob Boutera, som var innom LSKs juniorlag i fotballen før det ble friidrett, er nå i ferd med å avslutte andre år av jusstudiet. Så langt har det gått fint å kombinere studier og idrett, men han er litt mer usikker på fremtiden.

– Får jeg den fremgangen jeg håper denne sesongen, vil jeg nok sette meg ned å vurdere om jeg kommer til å redusere litt på studieintensiteten og dra det litt ut i til fordel for løpesatsingen. Men jeg får gjøre unna sesongen først – så får jeg se, sier Jacob som kommer til å ta store deler av sommerferien hjemme i Aurskog.

– Det gleder jeg meg til, og AHF-banen kommer til å bli flittig brukt i treningssammenheng da. – Noen planer om løpsopptredener på gamle tomter?

– Det er vel tvilsomt. Jeg har lyst på å løpe en 10 kilometer på landevei i løpet av sesongen. Unionsmarathon på Rømskog har distansen på programmet, men det passer dårlig inn midt i banesesongen. Men uansett gleder jeg meg til å komme hjem og treff igjen gamle kjente fra idrettsmiljøet og andre venner fra tidligere.

Artikkeltags