Gå til sidens hovedinnhold

Seks hundredeler unna NM-bronse

Artikkelen er over 4 år gammel

SANDNES: Medaljehåpet brast for Astrid Mangen Cederkvist på første dag av friidretts-NM i Sandnes. Det hadde sin naturlige forklaring.

Dagen før mesterskapet tok til, merket hun symptomer på forkjølelse – akkurat det samme som samboer Filip Ingebrigtsen har slitt med i noen dager, og som førte til at han måtte bryte 5000-meteren på hjemmebane.

– Kroppen var litt satt ut av forkjølelsen, medgir Aurskog-jenta overfor Indre Akershus Blad, uten at hun vil bruke det som noen unnskyldning for 6. plassen i finalen på 100 meter.

23-åringen tok seg greit gjennom både forsøk og semifinale på sin nye hjemmebane, men det var tydelig at hun ville komme til å slite for å ta medalje i finalen.

Den spådommen skulle vise seg å holde stikk. I et meget jevnt oppgjør om bronsen bak Helene Rønningen (11,75) og Ingvild Meinseth (11,83) skilte det bare seks hundredeler mellom fire jenter. Astrid trakk det korteste strået av dem med 12,02 – i 1,9 sekundmeters motvind.

– Jeg fikk en dårlig start og ble stresset, forklarer romerikingen.

– Det er klart jeg ikke er fornøyd med en 6. plass. Men jeg klarer ikke å være så veldig skuffet heller, legger hun til.

Og fortsetter medaljejakten på 200 meter og 1000 meter stafett i helga.

Kommentarer til denne saken