Rekordbrødrenes gode hjelper

MISFORNØYD: Astrid Mangen Cederkvist var et godt stykke unna sin personlige rekord på 11,71 i Karlstad onsdag, og ansiktsuttrykket sier alt om hva hun følte om det.

MISFORNØYD: Astrid Mangen Cederkvist var et godt stykke unna sin personlige rekord på 11,71 i Karlstad onsdag, og ansiktsuttrykket sier alt om hva hun følte om det.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

KARLSTAD: Ingebrigtsen-brødrene har til de grader vært i rekordmodus i det siste – med Filips samboer som en av flere medhjelpere i kulissene.

DEL

Astrid Mangen Cederkvist har tilbrakt en stor del av juli måned sammen med den suksessrike brødretrioen på høydeopphold i St. Moritz.

Da Filip og Jakob skulle ta fatt på den seks timer lange kjøreturen derfra til Diamond League-stevnet i Monaco for ei uke siden, var det med Aurskog-jenta bak rattet. Fra tribunen fulgte hun brødrenes verdensklasseprestasjoner på 1500-meteren.

LES OGSÅ: Mens rekordvarmen herjer, lot Ahus ovnene stå på: – Håpløst å ligge her i 40 varmegrader

– Dagen etter fløy Filip og jeg til Belgia, der han også klarte EM-kravet på 5.000 meter. Så jeg har hatt et noe annerledes fokus i det siste, men jeg har samtidig fått trent bra i inspirerende omgivelser, sier Mangen-jenta til Indre Akershus Blad.

Noen effekt av dette fikk hun imidlertid ikke ut i onsdagens Karlstad-stevne. Der var hun slett ikke på høyde, og fikk aldri opp farten som hun har inne. 6. plass av sju løpere i A-finalen på beskjedne 11,93 – og det med god medvind (1,6 m/sek) – sier alt om det.

LES OGSÅ: Lokale håndverkere holder kommunale bygg i skikk og stand

Om ei drøy uke setter hun kursen for Berlin for å følge sin vordende brudgom forsøke å forsvare EM-tittelen på 1500 meter. Selv må hun holde seg på tribunen og får ikke anledning til å være inne i selve manesjen.

Artikkeltags