Dataangrepet mot Amedia har ført til store IT-utfordringer for alle de 82 avisene i konsernet. Systemene tilknyttet publisering av papiravis, annonser og abonnementshåndtering har blitt rammet. Det førte til at ingen av papirabonnentene til Indre Akershus Blad og de andre lokalavisene i Amedia fikk papiravis onsdag.

Nå har Amedia fått på plass en reserveløsning som gjør at Indre Akershus Blad kan komme ut til papirabonnentene fredag 31. desember.

– Det blir dessverre ingen fullverdig utgave, men det er tross alt bedre enn ikke å komme ut i det hele tatt. Vi kjører lavere sidetall fredag 31. desember og mandag 3. januar. Fra og med onsdag 5. januar håper vi å være tilbake i normalt gjenge, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Arne Henrik Vestreng i Indre Akershus Blad.

– Har det kommet mange klager og henvendelser etter at avisen uteblitt?

– Nei, det har det faktisk ikke. Folk flest er tydeligvis godt informert om dataangrepet som har fått stor plass i det nasjonale nyhetsbildet. Parallelt har vi brukt egne kanaler til å informere abonnentene så godt vi kan.

– Har du noen gang opplevd at Indre ikke har kommet ut?

– Ja, en gang for over 20 år siden. Jeg skulle sende den siste siden til trykkeriet på Lillestrøm da strømmen ble borte. Avisdistribusjonen ble én dag forsinket.

– Hvor store konsekvenser får dataangrepet for Indre Akershus Blad?

– Det er for tidlig å si. Dersom systemene er oppe og går i neste uke, skal det ikke gå lenge før vi kan kjøre for fullt. I det korte bildet må papirabonnentene leve med reduserte utgaver. Grunnet dataangrepet er det også en del annonsører som ikke har fått annonsene sine på trykk. Vi håper mye er på plass til uka. Trøsten midt oppi det hele er at vi fortløpende kan publisere nyheter på indre.no. På nett fungerer alt som det skal, forsikrer Vestreng.