Begge lagene var involvert i tøffe og tett lokaloppgjør, og de begge trakk det lengste strået med minst mulig margin.

Blaker gikk ut i 100 borte mot Fet, og de ledet hele 4-1 til pause på Fedrelandet. Mathias Karlsson med to scoringer, og Martin Nordseth og Viktor Wikstrøm med hver sin. De var godt hjulpet av medvinden.

Den vinden skulle få Fet tilbake i kampen. Marius Tolsciner satte sin andre, og Lasse Bergan Foss banket inn 3-4 på Fedrelandet.

Hjemmelaget kom ikke nærmere, og Blaker kunne puste ut.

Sterk opphenting

Aurskog-Finstadbru fikk besøk av Søndre Høland i denne serierunden. I den direktesendte kampen på Indre Akershus Blad fikk 150 tilskuere se et skikkelig lokaloppgjør-drama.

Hjemmelaget AFSK var klart best i åpningen av kampen, og brødrene Robert og Szymon Krolikowksi plaget serietreeren. Både Robert og Szymon satte hver sin scoring, og det så ut som at AFSK var laget som kjempet om opprykk.

Søndre Høland fikk en heldig redusering like før pause, og i 2. omgang tok de mer og mer over.

Venstreback Anders Nadden satte inn sin andre scoring halvveis ut i omgangen, og vingen Eirik Holm Olsen avgjorde kampen sju minutter før full tid.

– Det var dårlig 1. omgang, og vi fant ikke rommene. Det ble mye bedre i 2. omgang, og da har vi kontroll. Dette var utrolig deilig, sa SHIULs trener, Terje Grønvik.

Nå med to serierunder kan de to lokale lagene rykke opp. Fjellhamar som er på 2. plass spilte 0-0 mot seriemester Løvenstad, og de er kun to poeng foran duoen som jager. Fjellhamar har det desidert vanskeligste programmet igjen, men både Blaker og Søndre har en tøff kamp hver seg.

AFSK falt ned fra 7. plass til 9. plass på tabellen. Aurskog-Høland 2 gikk på et stortap med 1-11 borte mot Skjetten 2 onsdag kveld. Aleksander Martinsen scoret trøstemålet til laget som ligger nest sist i 5. divisjon – der Skårer har allerede rykket ned.