Gå til sidens hovedinnhold

– Vi har stor tro på Jørgen

Artikkelen er over 6 år gammel

LSK har tatt opp Jørgen Kolstad i A-lagsstallen.

LILLESTRØM/HEMNES: Jørgen Kolstad, som er oppflasket i SHIUL på Bråtevangen, debuterte søndag på LSKs A-lag. Nå er det klart at han er med i A-stallen i 2015- sesongen.

LSKs sportssjef Torgeir Bjarman mener Jørgen Kolstad fortjener en plass i LSKs A-stall.

– Jørgen har arbeidet knallhardt og målrettet lenge og blir nå belønnet for sin tålmodighet. Førstepremien er en plass i A-stallen vår, slår den gamle midtstopperkjempen fast overfor indre.no.

Bjarmann mener Kolstad er et kroneksempel på at talent kan utvikles over tid.

– Jørgen har hatt en fin utvikling hos oss, men det siste året har han tatt store skritt. Det var derfor han fikk sjansen mot Sarpbsborg 08 og derfor han er tatt opp i A-stallen. Vi har stor tro på at han vil utvikle seg videre.

Sportssjefen karakteriserer hemnes-gutten som lærevillig og ydmyk.

– Jørgen trenger tillit over tid. Når han får tillit, viser han hva han er god for. En fin type, mener Lillestrøm SKs sportssjef.

Proffkontrakt

Jørgen Kolstad vil bli tilbudt proffkontrakt hos LSK i 2015, og Bjarmann har tro på at unggutten vil kunne ta en plass i Kanarifuglenes førsteellever på sikt.

– Det er tøff konkurranse om plassene. Mange har kommet dit Jørgen er i dag, men det er færre som klarer å ta det siste steget. Men med tålmodighet og selvtillit er det fullt mulig å få til. Jeg var selv en spiller med den samme mentaliteten som Jørgen, fastslår Torgeir Bjarmann.

Han forteller at det er en bevisst strategi fra Lillestrøm Sportsklubbs side å bruke lokale spillere.

– Det er viktig for å skape bånd mellom klubben og publikum. At de på tribunen kjenner flere av spillerne er en styrke, men vi må ha en balansegang. I tillegg må jo laget som spiller vinne kamper.

Torgeir Bjarmann mener Jørgen Kolstad er en eksponent for det gode talentarbeidet som legges til grunn i flere av Aurskog-Hølands fotballgrupper.

– Det er flere spillere fra deres distrikt som er på vei inn på aldersbestemte lag i LSK foran neste sesong. Det vitner om at det jobbes godt, sier Bjarmann.

– Veldig gøy!

Det var et etterlengtet innhopp Kolstad fikk på Sarpsborg stadion søndag, i den betydningsløse tippeligakampen mellom Sarpsborg 08 og Lillestrøm Sportsklubb.

Men kampen var ikke betydningsløs for Jørgen!

– Det var veldig gøy endelig å få debutere. Jeg har sittet på benken i flere matcher, og vi har flere skader på førstelagsspillere for øyeblikket. Jeg har ventet på å få komme innpå.

– Hvor mye involvert rakk du å bli i de seks minuttene du fikk spille?

– Det ble nesten ti minutter inkludert tillegg. Jeg var forbausende mye involvert i forhold til den korte tida jeg spilte. De fleste ballberøringene gikk min vei, men jeg er ikke fornøyd med absolutt alt. I sum kan du si at jeg var greit fornøyd, sier tenåringen.

Kolstad har spilt på LSKs juniorelitelag denne sesongen og er siste års junior. Det knyttet seg derfor spenning til om han blir tatt opp i Kanarifuglenes A-stall i 2015, noe sportssjef Torgeir Bjarmann i LSK bekrefter.

– Det har vært et mål for meg, så jeg er veldig fornøyd med å bli tatt opp.

– Hva er dine personlige ambisjoner for neste sesong?

– Det er mange faktorer som spiller inn, vi får blant annet ny trener. Målet er å spille meg til fast plass i førsteelleveren etter hvert, sier han.

Drømmer om utlandet

Han legger heller ikke skjul på at drømmen er å bli profesjonell fotballspiller i utlandet. Den jordnære karen er også klinkende klar på at han la grunnlaget hos barndomsklubben Søndre Høland Idretts- og Ungdomslag.

– Jeg var en del av en god årgang, og vi trente mye og hadde gode trenere hele veien. Vi hadde et godt lag til å være fra en så liten klubb som Søndre Høland IUL.

Når vi er inne på treningsvilje: Kolstads plass i LSK-stallen har ikke kommet uten knallhard jobbing. Tusenvis av treningstimer ligger bak suksessen.

– Å ha talent hjelper, men uten å være villig til å trene hardt, kommer en ingen vei, avslutter Jørgen Kolstad – en som er på vei til å oppfylle drømmen sin.

Kommentarer til denne saken