Nedtur for lokal duo: – Vi var lysår unna opprykk

Johanne Kolstad (t.h.) fra Hemnes spiller for Indre Østfold FK, som gikk på tre stortap i kvalikspill til 2. divisjon.

Johanne Kolstad (t.h.) fra Hemnes spiller for Indre Østfold FK, som gikk på tre stortap i kvalikspill til 2. divisjon.

Av

– Vi må vel medgi at vi var lysår unna opprykk. Men vi fikk med oss nyttig erfaring, sier Indre Østfold FK-trener Erik Larsen.

DEL

Kvalifiseringen for opprykk til 2. divisjon ble en brutal erfaring for to lokale aktører, Erik Larsen fra Bjørkelangen og Johanne Kolstad fra Hemnes, som begge er sentrale i Indre Østfold FK .

Dermed ble det ikke dobbel opprykksfest hos familien Kolstad. Pappa Ole Jørgen og bror Jørgen har tidligere i høst rykket opp til 5. divisjon med Søndre Høland IUL.

Det åpnet med 0-6-tap for Storhamar hjemme på Slitubanen forrige søndag, fortsatte med 0-10-tap borte for Bærums Verk Hauger onsdag så og endelig 0-8-tap for Gjelleråsen på nøytral bane i Oslo søndag.

– For tidlig for oss

– Ikke én scoring framover og 24 baklengsmål. Det må vel nesten ha vært som et mareritt?

– Det var vel nesten slik jentene opplevde det, ja. Men nå er marerittet over og vi sitter igjen med en nyttig erfaring om hvilket nivå vi må heve oss til om vi skal klare opprykk på sikt med dette i hovedsak svært unge mannskapet vårt. Jentene tok dessuten tapene bra, og var positive overfor hverandre etter kampene tross de stygge smellene. I perioder var vi på høyde med motstanderne, men totalt sett var de for gode for oss, svarer Erik Larsen.

Skader og sykdom

Indre Østfold-treneren har en enkel forklaring på hvorfor resultatene ble så ille:

– Vi har slitt med så mye skader og sykdom, at vi har hatt problemer med å stille med skikkelig lag til både disse kampene og på veien fram mot at vi sikret oss kvalplassen. Men det er klart at vi ikke var gode nok denne gang. Vi har imidlertid lært mye, påpeker Larsen videre.

Artikkeltags