Dalheim en våt oktoberkveld. Det er rett før av avspark for sesongens siste hjemmekamp denne sesongen.

Ut fra høyttalerne dundrer popmusikk egnet til å få adrenalinet til å bruse hos spiller og publikum. Det er ikke mange av de sistnevnte. Det drar seg så vidt over et tosifret antall, og Calle Jularbo og Sputnik hadde nok gått mer hjem hos dem.

«Welcome to the jungle»

– De skal få sin musikk i pausa, ler Thomas A. Sagen, leder av Dalen IL og klubbens allestedsnærværende, før det er duket for innmarsj av lagene.

Da runger «Welcome to the jungle» ut over høyttaleranlegget, etterfulgt av Dalens egen hymne, komponert av nevnte Sagen. Så følger spillerpresentasjon før det er dags for kick off. I kveld mot Fjellhamar 2 som allerede er avdelingsvinner og får sin velfortjente utmerkelse av Akershus fotballkrets Dag Værvågen før det er dags for avspark.

 

Rammen om en seriekamp på Dalheim minner mye mer om en toppseriekamp hos naboen i samme klubbfarger på Åråsen, og er milevidt fra et vanlig i et 8. divisjonsoppgjør som det er mulig å komme.

Kiosken er naturligvis også åpen. Grethe Aas har steppet inn bak disken på kort varsel.

– Jeg ble hasteinnkalt. Det var blitt noe misforståelse så de manglet betjening, men dette er bare trivelig, smiler hun. Vel vitende om at det ikke blir noe megarush i luka denne kvelden. Men kiosken er viktig for helheten.

– Hvorfor kan en ikke lage litt ramme rundt fotballkamper også på vårt nivå? Jeg har inntrykk av at både publikum, spillerne vår og de gjestende lagene setter pris på det, sier Thomas A. Sagen.

 

Han er inne i sin 10. sesong i styret i Dalen, sin åttende som leder og lover å holde på til 100- årsjubileet i 2021. Men da får andre krefter overta.

Håpet til både Sagen og trener Per Mathisen var at opprykkshåpet stadig skulle leve før denne nest siste kampen i sesongen. Men etter stygge 2-7 for Hvam i forrige uke, gikk 7. divisjonstoget fra de sorte og gule også i år. Trøsten får være at en annen drøm ble realisert for den lille klubben og det store samlingspunktet i Gansdalen; ny kunstgressbane

– Håpet var opprykk, men det gikk ikke slik i år heller. Det har vært en sesong der det har gått opp og ned, men høstsesongen må vi være fornøyd med tross alt, sier trener Per Mathisen på telefon fra hytta i fjellheimen.

Etter at opprykkshåpet brast, prioriterte han høstferie med familien og overlot jobben på sidelinjen til assistenttrener Vidar Karlsen.

 

Opprykksmuligheter eller ei; trioen Per Aas, Jan Lundgreen og Tom Thoresen er på plass.

For disse kara er hjemmekampene hellige, og det skal veldig mye til for å skofte en.

– Hvor mange vi har sett har vi ikke tall på, kommer det fra Lundgreen.

– Vi har spilt noen også, men det begynner å bli noen år siden, kommer det fra Per Aas.

Sesongen som nå lakker mot slutten kaller de «ikke så halvgæli’». Selv om det ikke blir noee opprykk.

– Men neste år!

Da er det nye muligheter.

Kampen endte 6-2 til Fjellhamar 2. Dagfinn Olsen og Sven Berg scoret Dalens mål.