Fjerde strake seier

Lars-Eirik Svardahl var involvert i det meste.

Lars-Eirik Svardahl var involvert i det meste. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Aurskog-Høland overbeviste med 5-1 på bortebane.

DEL

Aurskog-Høland SK tok raskt føringen på bortegress mot Strømmen 2 mandag kveld.

Før ti minutter var gått, ledet Aurskog-Høland 2-0 etter scoringer signert Lars-Eirik Svardahl og Hans Christian Bergsjø.

Men Strømmen reduserte på straffe.

– De kom litt inn i kampen igjen, selv om vi hadde to store sjanser hvor Svardahl kom seg gjennom aleine med keeper, sier Aurskog-Høland FKs trener Arne Henrik Vestreng.

Solid Svardahl

Selv om Strømmen holdt presset, var det Aurskog-Høland som kom til scoringer. Utover i omgangen sørget Bendik Vestreng for 3-1, etter innlegg fra Lars-Eirik Svardahl.

– Han var med på alt i dag. Hvis han ikke scoret selv, gjorde han forarbeidet, sier trener Vestreng.

Senere Stian Skjeggenes på til 4-1 med et kjempeskudd fra 16-18 meter, godt plassert i hjørnet. Det ble også pauseresultatet.

Etter hvilen la Aurskog-Høland seg noe lavere.

– Men Strømmen kjørte mye av omgangen. De hadde ballen, men klarte ikke å score på oss. Men det klarte Svardahl. Han fastsatte sluttresultatet til 5-1, sier Vestreng.

Han betegner Strømmen som «et godt lag», og legger ikke skjul på at de presset hardt i andre omgang.

– Men alt i alt var det en fortjent seier. Vi skaper 10 kjempestore sjanser, og Strømmen skaper kanskje fire-fem. De hadde ballen mer enn oss, men vi skapte de største sjansene og scoret fem mål, og det er vi fornøyde med. Det er en sterk prestasjon, og jeg synes vi møtte et bra lag, sier Vestreng.

Aurskog-Hølands bestemann mener han uten tvil er Lars-Eirik Svardahl.

– Han var banens beste spiller. Han var overalt, scoret to mål og var involert i mye av det vi skapte framover. Han er i veldig bra form nå, slår treneren fast.

Flere på vei tilbake

I tillegg trekker han fram sisteskanse Mathias Hoftvedt.

– Han var god hele kampen. Hoftvedt hadde mange gode redninger, og var nok vår beste ved siden av Svardahl. Ellers synes jeg Eirik Haugen gjør en fin jobb. Han rydder unna veldig bra i forsvaret sammen med David Kjær. Laget jobbet bra i dag, og alle la ned en skikkelig jobb.

Med sin fjerde seier på rad står Aurskog-Høland oppført med 12 poeng.

– Hvordan ser skadesituasjonen ut i forhold til tidligere?

– Vi hadde en 16-mannstropp i dag, og har heldigvis mange unge spillere i troppen. Men det ser lysere ut. Lars Petter Østengen er på gang igjen. Martin Vestreng er tilbake på treninger, og det er såvidt Henrik Jensen også, så det begynner å hjelpe litt.

Artikkeltags