Første kvalikkamp i NM mellom Aurskog-Høland FK og 3. divisjonslaget Skedsmo ble en rysare av en fotballkamp.

Etter 120 minutter måtte kvalikkampen avgjøres på straffespark.

Til slutt var det rødtrøyene fra Skedsmo som kunne juble for kvalifisering til NM, etter at Martin Vestreng satte ballen høyt over på sitt straffespark.

– Jeg synes det var leit at Martin bommet. Han var god i hele kampen. Samtidig vet jeg at han tåler det. Han har vært gjennom så mye at dette rister han av seg, sier trener Arne Henrik Vestreng til Indre Akershus Blad.

– Han kommer ikke til å sove godt i natt?

– Han skulle nok gjerne satt straffa, og kommer nok til å irritere seg litt før han får sove.

LES OGSÅ: 28 personer vil bli lærere ved Sørumsand skole – se hele søkerlista her

Rystet Skedsmo

Alle de tre Vestreng-brødrene gjorde seg bemerket i kvalikkampen. Mens eldstebror Martin herjet på midtbanen hele matchen gjennom, sørget yngstebror Ola for først å utligne for AHFK til 1-1 før mellomstemann Bendik sørget for å sende hjemmelaget i ledelsen.

Ledelsen holdt seg til to minutter på overtid. Da utlignet Skedsmo etter det som betegnes som en tabbe av AHFK-keeper Ahmed Jouini.

I ekstraomgangene fortsatte dramatikken. Skedsmo tok ledelsen 3-2 fire minutter før dommeren blåste av andre ekstraomgang. De fleste trodde kampen da skulle ebbe ut med Skedsmo-seier, men hvittrøyene fra Høland nektet å gi opp. Innsatsen ble belønnet med selvmål av bortelaget ett minutt på overtid – og straffesparkkonkurransen var et faktum.

Der trakk til slutt Skedsmo det lengste strået.

LES OGSÅ: Søknadene ble så mange at tannlegen valgte å fjerne stillingsannonsen

– Hvor skuffende er det å tape på straffespark?

– Straffekonkurranse kan gå begge veier. Vi hadde Skedsmo på gyngende grunn lenge, og kunne avgjort kampen. Vi skulle hatt et straffespark, i tillegg hadde vi et skudd som traff innsiden av stolpen. Jeg er utrolig stolt av den innsatsen gutta la ned. Jeg tror ikke Skedsmo hadde ventet en slik kamp, sier Vestreng.

– Blir vanskelige å slå

Hvordan er AHFK rustet foran sesongen?

– Vi er i ferd med å bygge opp en robust stall igjen. Flere juniorer ser bra ut, og vi har ikke så mange skader. På vårt beste, kan hamle vi opp med alle. Utfordringen blir å holde et sånt nivå i kamp etter kamp. Viser vi oss fra den siden vi gjorde i dag, blir AHFK vanskelig slå i 4. divisjon i år.

– Hva er målet for sesongen?

– Vi har ikke satt noen plasseringsmål. Vi gjør alt vi kan for å vinne hver kamp vi spiller, konstaterer Vestreng.

LES OGSÅ: Tapte kampen om sjefsjobben, men Kristian (23) jubler likevel: – Jeg har takket ja til et spennende jobbtilbud

– Aurskog-Hølands beste?

– Vanskelig spørsmål. Martin var god på midtbanen, i tillegg ryddet Eirik Haugen og Stian Skjeggenes veldig godt opp i midtforsvaret. Alle som var utpå banen, la ned en kjempeinnsats!

AHFKs lag: Ahmed Jouini, Christian Helbostad, Stian Skjeggenes, Eirik Haugen, Henrik Studsrud, Simen Aaserud, Martin Vestreng, Jonas Grahn, Ola Vestreng, Bendik Vestreng og Lars-Eirik Svardahl. Benyttede innbyttere: Hans Petter Bergquist, Ola Haugerud Ness og Håkon Dalheim Sand.