Mange gjør comeback: – Vi har en kjempejobb å gjøre for å berge plassen

Klar for kamp: AFSKs spillende trener Robert Krolikowski.

Klar for kamp: AFSKs spillende trener Robert Krolikowski. Foto:

Av

AFSK har en forrykende snuoperasjon foran seg denne fotballhøsten om 5. divisjonsplassen skal berges.

DEL

Halvveis i serien ligger de grønn på bunnplass, med fem fattige poeng, med Skedsmo 2 fire poeng foran og med åtte poeng opp til Skårer.

– Vi har en kjempejobb å gjøre for å berge plassen, men vi må gå ut med innstilling om at vi skal klare å snu dette, sier offensiv trener, Robert Krolikowski.

I løpet av fotballferien har gruppa tatt noen grep.

– Jeg får med meg Ronny Michelsen som assistenttrener. Samtidig har Brian Aardahl Aas kommet tilbake til oss igjen etter et opphold i Astor. I tillegg er Daniel Ekeberg, Haakon Glorvigen Aasen og Håkon Lundberg klare for comeback, forteller Krolikowski.

Da han overtok treneransvaret for et AFSK-lag som også slet tungt i 2018-sesongen, var det en med optimistiske toner og målsettinger.

– Målet for 2019-sesongen er opprykk til 4. divisjon, var Krolikowskis melding da Indre i et intervju i begynnelsen av oktober.

– Vinteren ble for dårlig

Det målet måtte det raskt skytes hvite piler etter.

– Men hva har egentlig gått så til de grader galt sett opp mot ambisjonene?

– Vinteren ble for dårlig. Vi var rett og slett for dårlig trent og samspilt til sesongstart. Årsakene er flere, men nå ønsker vi å legge dette bak oss, se fremover og gjøre et ærlig forsøk på å berge plassen – selv om jeg vet det blir tøft. Innstillingen i spillergruppa er i alle fall helt klar: De ønsker å blø for drakta. Så får vi se hvor det ender til slutt.

– Hva med din framtid i klubben dersom det skulle ende med nedrykk til nivå sju i norsk fotball for AFSK?

– Det blir det i så tilfelle opp til spillerne og styret å avgjøre, men den diskusjonen får vi ta da. Nå er alt fokus rettet mot høstsesongen som starter med hjemmekamp mot Skedsmo 2 onsdag kveld.

Artikkeltags