Ny Sørumsand-suksess

  Av
  Artikkelen er over 2 år gammel
  DEL

  Jubelen til A-lagets opprykk hadde så vidt lagt seg i Idrettsparken før klubbens 16-årslag ble vinnere av 1. divisjon og dermed tok kretsmesterskapet søndag kveld.

  Gutta på SIFs 16-årslag klarte seg i utgangspunktet med uavgjort mot Skedsmo i den siste matchen i årets 1. divisjon.

  Det ble klart fra første spark i Idrettsparken søndag kveld av hjemmelaget ikke ville satse på et uavgjort resultat.

  De tok tak i kampen fra første stund og presset gjestene voldsomt. Det gikk likevel 18 minutter før Petter Stensås kunne sette en retur sikkert i nettmaskene.

  (saken fortsetter under bildet)

  Juvel på bursdagen: Petter Stensås (underst) scoret sitt første mål for sesongen, og et viktig mål i den avgjørende kampen mot Skedsmo lørdag - på sin egen bursdag. Her tiljubles han av medspillere etter å ha gjort 1-0 til de røde. Foto: Svein Samuelsen

  Juvel på bursdagen: Petter Stensås (underst) scoret sitt første mål for sesongen, og et viktig mål i den avgjørende kampen mot Skedsmo lørdag - på sin egen bursdag. Her tiljubles han av medspillere etter å ha gjort 1-0 til de røde. Foto: Svein Samuelsen Foto:

  For en start på kvelden for unge Stensås som fylte 16 år nettopp på matchdagen.

  Ti minutter senere var han sentral på 2-0-scoringen. Et perfekt innlegg traff Even Melby på hodet, og pang i nettet.

  2–0 sto seg til pause, og etter hvilen var det tydelig at Skedsmo ville gå ut i et stort press på SIF, men å overliste SIF-keeper Emil Pettersen viste seg å være umulig.

  Hjemmelaget scoret ytterligere tre mål i den siste omgangen, og vant med klare 5–0.

  Jonas Nielsen sørget for 3-0, mens Sebastian Cotrau og Jaqin Durrani sørget for de to siste scoringene.

  – Å vinne serien er spesielt

  Da seieren i 1. divisjon og KM-tittelen var sikret fløt «champagnen» på nytt i Idrettsparken, og skiltet med «seriemestere 2017» som A-laget brukte dagen før, ble tatt fram igjen.

  – Det har vært en flott sesong, konkluderte SIFs hovedtrener Per-Einar Gjelsvik overfor Indre Akershus Blad etter sesongens siste match.

  SIFs 16-åringer har vunnet Sør cup og spilt seg til finalen i Ham/Kam talentcup, samt kommet lagt i NM, hvor det ble tap for finalist Stabæk til slutt.

  – Stammen i laget har spilt sammen siden 6-årsalderen sier Gjelsvik, som kom inn som trener da guttene skulle over på 11'er fotball som 14-åringer.

  – Gutta har gode holdninger og de jobber hardt for å bli gode, sier Per-Einar Gjelsvik mellom fortjente gratulasjoner.

  Artikkeltags