Seniorfotballen på «skauen» fortsetter

Dag-Ivar Høisveen, leder i Rømskog IL

Dag-Ivar Høisveen, leder i Rømskog IL Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

RØMSKOG: Det blir seniorfotball på Rømskog også denne sesongen, takket være et samarbeid med Aurskog-Høland fotballklubb.

DEL

Der så dystert ut etter 2017-sesongen, selv om samarbeidslaget mellom Rømskog og Setskog imponerende nok berget plassen i 5. divisjon nok en gang.

– Da vi talte opp etter tilbakemelding fra spillerne etter sesongslutt, sto vi igjen med fem-seks mann. Rekrutteringen var også marginal. Det så dystert ut for fortsatt herrefotball på seniorsiden på skauen, forteller leder av Rømskog/Setskog, Dag Ivar Høisveen.

Løsningen skulle bli et samarbeid med storebror på fotballfronten i bygda, Aurskog-Høland fotballklubb. Samtalene startet utpå høsten, og munnet ut i et samarbeidsforslag fra Aurskog-Høland fotballklubb.

– Dette vedtok vi for knappe to uker siden, noe som innebærer at seniorfotballen her inne opprettholdes, i alle fall inn til videre, sier Høisveen. I praksis betyr samarbeidet, som nå er godkjent av Akershus fotballkrets, Rømskog/Setskog fortsetter i 5. divisjon, mens Aurskog-Høland fotballklubb trekker sitt andrelag i 6. divisjon.

Les også: Skulle på skitur – fikk se ulv på 10 meters avstand

– Det innebærer at Rømskog/Setskog blir vårt andrelag, eller rekrutteringslag. Dette samarbeidet innebærer at Rømskog/Setskog nå blir et lag bestående av spillere fra de to klubbene, forteller leder av Aurskog-Høland, Odd Arild Kongtorp.

– Hva med klubbtilhørighet?

– Spillerstallen vil bestå av spillere som er medlemmer i henholdsvis Aurskog-Høland og Rømskog. Det kreves intet medlemskap i Rømskog/Setskog for spillerne fra hovedlaget, Aurskog-Høland. Men dersom det skulle være spillere fra Rømskog/Setskog som viser kvaliteter til å spille på 4. divisjonslaget, må disse melde overgang, kan Kongtorp fortelle.

Les også: Her kan det bli blokk på 14 etasjer – høyere enn siloen!

– Vi er glade for at vi har fått reddet fotballen på skauen. Nå oppfordrer vi supporterne til å møte opp og støtte oss når kampen om poengene begynner, selv om vi får tre hjemmebaner, Rømskog og Setskog stadion og Bjørkelangen kunstgress, sier Høisveen.

Artikkeltags