Satser på damefotball: – Det skal være motiverende og moro

ENDELIG: Leder i Dalen IF, Thomas Sagen (t.v.) og sportslig leder i fotballgruppa, Per Mathisen er glad for at damefotballen igjen skal rulle på Dalheim.Arkivfoto: Jarle Pedersen

ENDELIG: Leder i Dalen IF, Thomas Sagen (t.v.) og sportslig leder i fotballgruppa, Per Mathisen er glad for at damefotballen igjen skal rulle på Dalheim.Arkivfoto: Jarle Pedersen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

GAN: Damefotballen på seniorsiden gjør comeback i Dalen IL.

DEL

– Kommende sesong vil Dalen igjen være på plass i seriesystemet. I første omgang blir det 7-er eller 9-er, men på sikt er målet å stille 11-erlag, forteller sportslig leder i Dalen-fotballen, Per Mathisen.

Ikke overraskende er det leder Thomas Sagen og nevnte Per Mathisen som er sentrale personer i å blåse liv i damefotballen i klubben igjen.

– Per i dag har vi en tropp på 10-12 spillere, men vi regner med at flere kommer på plass etter hvert som vi kommer i gang. Samtidig jobbes det med et skikkelig opplegg rundt laget, slik at det skal være både motiverende og moro å være med. Det er viktig i jobben med å bygge opp et lag fra bunnen av, sier Per Mathisen. 

Trenerduo på plass

Han kan fortelle at en trenerduo, Dagfinn Olsen og Sindre Nygård, er på plass. Førstnevnte med en håndfull år med oppgaver rundt A-laget bak seg, sistnevnte aktiv på herrelaget.

– Duoen var på trenerkurs i helgen, og er topp motivert.

Damefotballen har for øvrig solide tradisjoner i Dalen IL. Det første seniorlaget så dagens lys i 1985, med Per Mathisen som trener og kona Aina som lagleder.

– I debutsesongen var vi klart dårligst på hele Romerike, men allerede året etter ble det opprykk, og på vårt beste var vi rangert som tredje beste damelag på seniorsiden i daværende Romerike fotballkrets, forteller Per Mathisen.

Spilte i 3. divisjon

På det beste var laget i daværende 3. divisjon, noe som innebar en regional serie for Øst-Norge med motstandere som Greåker, Trysil, Engerdal, Sel og Lom.

Gullalderen for damefotballen i Dalen innbragte også seier og andreplass i Dana Cup, samt en uforglemmelig tur til Brasil og Friendship i 1991.

– Vi kom faktisk til finalen der, hvor vi av alle motstandere møtte det brasilianske landslaget. De drev med forberedelser til VM i Kina og var med i turneringen. Finalen endte med 0-3-tap, men vi holdt 0-0 til pause, og hele turen ble uforglemmelig, forteller Per Mathisen, som ga seg som trener for laget etter sju år.

Et annet høydepunkt fra good old days, var kampen mot Greåker om 3- divisjonsbillett på Dalheim, med 350 tilskuere langs sidelinja. Den endte 0-0, men med 3-2-seier borte, var det duket for opprykksjubel. Og et kaldt bad en sen høstdag i Gansvika for laglederen.

– Aina hadde lovet at dersom det ble opprykk, skulle hun bade i Gansvika. Og hun holdt ord. Men det ble et kort bad, humrer ektemannen.

Artikkeltags