Marius sørget for at cupdrømmen fortsatt lever

TOMÅLSCORER: Marius Lunder Jensen kvitterte for tilliten Aurskog-Høland ga han ved å hente han ned fra Trondheim til møtet mot Strømmen 2. Momoengutten scoret to mål og var lagets beste spiller. Foto: Øivind Eriksen

TOMÅLSCORER: Marius Lunder Jensen kvitterte for tilliten Aurskog-Høland ga han ved å hente han ned fra Trondheim til møtet mot Strømmen 2. Momoengutten scoret to mål og var lagets beste spiller. Foto: Øivind Eriksen

Av

Les alt om fotballrunden her.

DEL

Anført av en gnistrende Marius Lunder Jensen, kjempet Aurskog-Høland seg til 4-3 seier bort mot Strømmen 2.

– Tre uhyre viktige poeng i jakten på målsettingen vår, topp fem, noe som gir cupspill neste år. Etter kveldens kamp er vi nummer fire, sier trener Roar Ness etter kampen der han fikk se sitt lag gå opp i en tomålsledelse to ganger.

Innledningen av kampen kunne knapt vært bedre.

Marius Lunder Jensen, som igjen var hentet ned fra Trondheim til kamp, sørget for 2-0 før det var gått ett kvarter.

–Etter det falt vi i intensitet og vi hang dårlig sammen som lag resten av omgangen, forteller Ness. Det var en mulighet hjemmelaget grep, og da lagene gikk til pause var de like langt etter to strømmenscoringer mot slutten av omgangen.

Etter en liten selvransakelse i pausen, var det et annet og mer bestemt Aurskog-hølandlag som kom på banen for de siste 45 minuttene.

–En høyst godkjent omgang, oppsummerer Ness som først fikk se Eirik Vedal Haugen gjøre 3-2 før Martin Vestreng levert et utsøkt gjennomspill til Lars-Eirik Svardahl som doblet ledelsen.

Da var det 13 minutter igjen å spille.

– Vi hadde flere store muligheter til scoring etter det, men i stedet ble det Strømmen som reduserte til 3-4 med syv miutter igjen å spille, kan Ness fortelle.

–Fryktet dere en kopi av kollapsen mot Fu/Vo hjemme for ei uke siden?

–Tanken streifet meg, men gutta hadde god kontroll på kampen i avslutningsminuttene.

Best hos Aurskog-Høland var Marius Lunder Jensen.

–Han leverte igjen en bunnsolid kamp og holdningene og innstillingen hans på banen er et eksempel til etterfølgelse, sier Roar Ness.

– En viktig seier

Simen Rustadbakkens straffespark på overtid mot tabelltoer Skedsmo, ga Fet tre uhyre verdifulle poeng i kampen om å berge plassen i 4. divisjon.

– Ja, dette var en viktig seier. Samtidig kom den etter en meget solid match fra vår side, sier trener Kjetil Moren Bråthen etter kampen, der hjemmelaget ledet både 1-0, 1-2 og 3-2, men et skedsmolag som stadig hadde et ørlite håp om opprykk, kvitterte på scoring etter corner hver gang, før kampens avgjørelse falt på overtid.

Paradoksalt nok skulle det også bli en corner som ble Skedsmos bane.

Kjetil Moren Bråthen fikk to strake armer i ryggen på corneren og dommer Vegard Heggelund fra Kurland pekte kompromissløst på det hvite merket 11 meter fra målstreken.

Deretter gjorde Simen Rustadbakken det han skulle; Banket ballen i nettet bak Skedsmos keeper og sørget for å holde liv i håpet om fornyet kontrakt.

– En ekstremt viktig scoring for oss. Vi visste at årets sesong ville bli en kamp for å overleve i 4. divisjon med det generasjonsskiftet Fet er inne i, og det å kunne beholde plassen vil bety mye for oss i den videre oppbyggingen av laget, sier en lettet Kjetil Moren Bråthen.

Fets øvrige målscorere var Marius Tolcsiner, Nicklas Amundsen og Simon Langaas Skogvold.

Tungt tap

De siste 20 minuttene ble for tunge for Aurskog-Hølands damer som gikk på et 3-6-tap hjemme for Fo/Vo.

– Vi hang god med lenge mot et velorganisert Fu/Vo-lag, men de siste 20 minuttene falt vi sammen og fikk tre baklengsmål, oppsummerer trener Glenn Kristian Skogholt.

Målscorere for hjemmelaget var Elene Moseby (2) og Maren Aaser.

Best på Aurskog-Hølands lag var Laila Kopperud.

Med en scoring ni minutter etter pause, avgjorde Katrine Nysveen 3. dvisjonsoppgjøret mellom SIF og Skjetten til hjemmelagets fordel.

SIF-damene er oppe på fjerdeplass på tabellen etter 1-0-seieren.


Artikkeltags