– Dette blir fint når kulda kommer og vannhullene dekkes av is, sier Rigmor Danielsberg Svendsen og peker bortover fortauet.

Bare et steinkast unna jobber kommunen med å utbedre fortauet. Rigmor og ektemannen Morten Svendsen ble hoppende glade da de så at fortauet endelig fikk et løft.

– Nå har vi levd med så dårlige forhold i mange år, forteller Morten til Indre Akershus Blad.

Lykken ble dog kortvarig. Etter hvert forsto ekteparet at det kun var 200 meter av fortauet langs Vestbyveien på Sørumsand som skal få et løft. De bor over toppen av boligfeltet, på vei ned mot Glomma igjen. Området er et yndet turområde for mange av Sørumsands innbyggere.

– Kan bli brudd

Morten tok kontakt med kommunen da de fikk vite at det ikke skulle gjøres noe fra Solgårdveien og mot Glomma.

– Vi fikk bekreftet at det var tilfelle, men fikk ingen forklaring på hvorfor kommunen ikke ville ta hele strekningen når de først er i gang. Jeg kunne ikke tro det jeg hørte.

Ekteparet tviler på at økonomi kan være grunnen.

– De kan umulig bruke det at det ikke bor så mange innover denne veien – eller at det er lite trafikk – som et argument. Veldig mange bruker veien som turvei.

– Jeg tenker med gru på når vinteren og kulda kommer. Da kan det fort bli noen brudd, fortsetter Morten.

Skal vurdere på nytt

Roger Solli, fagleder for vei og veilys i Lillestrøm kommune, bekrefter overfor Indre Akershus Blad at det kun er planlagt arbeid på 200 meter av fortauets strekke.

– Fra Solgårdveien og nedover Vestbyveien. Vi har vært der og sett, og anså at det var de 200 meterne som var ille. Der skal også overgangen i krysset utbedres.

Når Indre forteller om hvordan det ser ut der etter en real regnskur, tilbyr Solli med en gang å ta en ny titt.

– Vi registrerte ikke at det var så ille lengre inn på strekningen. Jeg skal sjekke det ut på nytt. Nå som det er så bløtt passer det bra med en ny vurdering. I tillegg har vi utstyret i området allerede. Det er klart det blir problemer når isen kommer. Det er skummelt. Vi skal se på det, avslutter Solli.