Gå til sidens hovedinnhold

Foreningen fyller 100 år, Randi har vært kasserer i 42 av dem!

Artikkelen er over 1 år gammel

Jubilerer med festtale, sang og stort kakebord.

17. juni 1919 ble Klava Santalforening stiftet hjemme hos Karoline Moen på Maurtuen i det som da var Klava skolekrets i Nordre Høland. Hun var også leder de første årene.

100 år senere er misjonsforeningen fortsatt i full virksomhet, med månedlige møter rundt i hjemmene til medlemmene. Leder i jubileumsåret er Annelis Holmedahl. Berit Høgne er nestleder. Kasserer i jubileumsåret, Randi Lillehol, har hatt den oppgaven uavbrutt i 42 år, siden 1977.

Det skriver Klava Santalforening i en pressemelding. Det heter videre:

«I 2001 ble Indremisjonsselskapet og Santalmisjonen slått sammen til Normisjon. Klavaforeningen har fortsatt med sitt fokus på det internasjonale misjonsarbeidet. Samtidig er foreningen nå en del av Normisjons virksomhet på Bjørkelangen».

Jubileumsfest

Søndag markerer foreningen sitt 100-årsjubileum på Bjørkelangen bedehus. Da skal Terje Holmedahl holde festtale. Det blir sang av Eila Bønsnæs, Tove Bye Grønvold, Ann-Britt Linnemørken Swensen og Bjørn Kristian Tønneberg. Samlingen kombineres med den månedlige Storsamlingen på bedehuset med et stort kakebord, slik det passer seg på en bursdag.

– Vi synes det er fint å møtes og fokusere på noe viktig utenom oss selv, samtidig som vi viderefører arven etter dem som gikk foran, sier leder Annelis Holmedahl.

Kommentarer til denne saken