Dennis Hauger bykset opp fra 17.- til 5.-plass i søndagens Monaco-løp i Formel 2. Han dro fordel av at det ble full stopp underveis.

Det kraftige hoppet tok Hauger inn blant de ti førerne som plukket VM-poeng. Før start virket ikke det veldig sannsynlig. Forbikjøring i Monacos gater er vanligvis svært vrient, men Aurskog-gutten var påskrudd og startet klatringen umiddelbart.

Søndagens plassering ga Hauger ti poeng og opprykk til 5.-plassen i sammendraget.

– Det var deilig å få en liten opptur, sa han til Viaplay etterpå.

Han var på nummer seks i feltet da hovedløpet ble stanset etter 24 runder. Rødflagget kom som følge av Jack Doohans krasj og påfølgende bilbrann et par runder tidligere.

– Her må du ha maks uttelling for at det skal funke, og det har han hatt for en gangs skyld. Det er vel første gang i år at slike ting har vært på vår side, sa Tom Erik Hauger om sønnens kjøring i en pauseprat med Viaplay.

Tidsstraff

Juryen nøyde seg først med å flagge gult og sende ut en sikkerhetsbil etter Doohans uhell, men ombestemte seg da det viste seg at autovernet var ødelagt.

I mellomtiden rakk Hauger å kjøre inn til et obligatorisk depotstopp og sonet samtidig en tidsstraff på fem sekunder.

Han ble straffet for å ha tatt en ulovlig snarvei og kjørt utenfor oppmerket område på førsterunden. Det fikk ingen nevneverdige konsekvenser for Hauger, og spesielt ikke etter at det ble full stopp i løpet.

Løft

Et forsinket tidsskjema fikk arrangøren til å kutte ned på antall runder. Det var heller ingen ulempe for Hauger, som trygt kjørte inn til en sterk topplassering. Tidligere i helgen ble han nummer 17 (kvalifisering) og 16 (sprint).

I fjor vant Hauger sprintløpet i Monaco. Da kjørte han for Prema, men byttet til MP Motorsport foran årets sesong. Der har han tatt én seier så langt.

Frederik Vesti tok en klar Formel 2-seier på den svært trange Monte Carlo-banen søndag.

Formel 2-førerne er tilbake i aksjon allerede kommende helg. Da skal de kjøre i Barcelona.

(©NTB)