Gå til sidens hovedinnhold

Tuberkulose-smitte på Gardermoen

Artikkelen er over 4 år gammel

– Ser alvorlig på situasjonen.

2 måneder for 49 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

En ansatt i Select Service Partner (SSP), selskapet som driver flere serveringssteder, kiosker og lounger på Oslo lufthavn, har fått påvist lungetuberkulose.

Romerikes dyreste boligkjøp i fjor – kjøpte småbruk for å bygge leiligheter  

Sykdommen ble påvist allerede i oktober 2016, opplyser selskapet.

– Da den aktuelle ansatte ble innlagt på sykehus i oktober 2016 med påvist tuberkulose, ble kommunehelsetjenesten kontaktet umiddelbart. Kommuneoverlegen har gjennomført en miljøundersøkelse og kartlagt arbeidsplassen og arbeidskolleger som kan ha blitt utsatt for smitte. Disse følges opp rutinemessig med kontrollprøver, sier kommuneoverlege i Ullensaker kommune, Lars Meyer-Myklestad.

Dropper forslag om ny veibom på Romerike  

Han sier det ikke er noen pågående smittefare, verken for reisende eller øvrige ansatte på Oslo lufthavn.

Administrerende direktør ved SSP, Morten Solberg Nilsen, opplyser at selskapet ser alvorlig på situasjonen og påpeker at man har testet ansatte for å avdekke hvor mange som eventuelt kan ha blitt smittet.

– Alle ansatte ved det aktuelle spisestedet er også blitt testet med en blodprøve, slik at man skal være helt sikre på et eventuelt omfang. Det viktigste for oss er at de ansatte får en god oppfølging fra oss, og fra helsemyndighetene. Vi har forsikret oss om at de følges opp på en korrekt måte, og at ingen reisende eller andre som jobber på Oslo lufthavn løper noen risiko, sier Solberg.

– Vi har ingen grunn til å tro at dette har skjedd på andre restauranter, men vi har sendt ut informasjon til alle lokale ledere på samtlige spisesteder og informert om hendelsen, sier Solberg Nilsen.

Ifølge kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad smitter tuberkulose gjennom dråpesmitte ved å være nær og sammen med en syk person i «taleavstand/ansikt til ansikt» i mange timer (mer enn 8 timer).

– Smitte kan likevel forekomme i mindre rom med og ved samvær i kortere tid eller gjentatt over flere dager. De som tester positivt på blodprøven er friske og ikke smitteførende og kan leve et helt normalt liv. De vil bli henvist til lungespesialist og få tilbud om forebyggende behandling, og de blir alltid friske, forklarer han.

Bildeserie

Slik vil nye Oslo Lufthavn bli

 

Kommentarer til denne saken