(Nettavisen): Johannes Thingnes Bø var den store favoritten før lørdagens VM-sprint i Oberhof. Han leverte varene og gikk inn til gull.

Dette var hans totalt 14. VM-gull i karrieren siden han tok sitt første tilbake i 2013.

På andreplass kom storebror Tarjei Bø, som skjøt feilfritt på begge skytingene, men ikke helt hadde samme fart i sporet.

- Norsk mesterskap

Dagen ble toppet med at Sturla Holm Lægreid gikk inn til bronsemedalje. På fjerdeplass havnet Johannes Dale fra Blaker. Vetle Sjåstad Christiansen var også med er oppe og fikk en sjetteplass.

- Det er norsk mesterskap i Oberhof, sa TV 2-ekspert Ole Kristian Stoltenberg.

Thingnes Bø pådro seg én bom på første skyting og ga dermed konkurrentene muligheten til å kapre gullet.

På andre skyting ble det fullt hus og med startnummer én gikk Thingnes Bø naturlig nok inn til ledelse.

Han leverte en råsterk sisterunde og det skulle vise seg at tiden skulle bli umulig for de andre å matche.

Sturla Lægreid på startnummer seks pådro seg også én bom, men var ikke i nærheten av å holde samme tempo som lagkameraten i sporet. Da han gikk i mål var han hele 39,9 sekunder bak Thingnes Bø på en andreplass.

Lægreid lå lenge an til å skyte fullt hus, men pådro seg en bom på siste skuddet på andre skyting. En bom som kan ha kostet gullet.

Storebror imponerte

Av de som kom bak viste også Vetle Sjåstad Christiansen gode takter og kjempet seg inn i medaljekampen. Han måtte imidlertid ta til takke med en plass rett utenfor pallen til slutt da han ble nummer seks.

Det gjorde også Tarjei Bø med sin feilfrie skyting. Ut fra andre skyting var han bare 3,2 sekunder bak lillebror Bø.

Det holdt ikke helt til gull, men med en imponerende sisterunde klarte han andreplassen, foran Lægreid.

– Han knuser alle andre utenom lillebror i VM. En fantastisk prestasjon, sa TV 2-kommentator Marius Skjelbæk om storebror Bø.

I mål var han 14,8 sekunder bak lillebror. Johannes Dale kjempet om en medalje på sisterunden, men rakk akkurat ikke fram og måtte ta til takke med en fjerdeplass til slutt.