Finalen i årets Sommerhytta fra Mjøsli er akkurat ferdig på TV 2, og i dag gjøres opptak til neste års finale der deltakerne har bygd hytte i Nes strandhager på Oppaker som sendes neste vår.

– Selv om det familie og hyttenaboer til stede under finalen i Sommerhytta, er vår erfaring at det ikke er noe problem å holde vinnerparet hemmelig for seerne. De som er til stede får selvsagt beskjed om å holde tett, sier Siril Vatne Meling som er presseansvarlig for Sommerhytta på TV 2.

Idyllisk sandstrand

Både produksjonsselskapet og TV 2 skryter veldig av området og har hatt 10 flotte uker helt nede ved Glomma.

– Det har vært en utrolig fin location, med en idyllisk sandstrand ved hyttene hvor vi også avholder finalen nå i ettermiddag. Produksjonen har i tillegg hatt et veldig godt samarbeid med utbygger, grunneier og ikke minst kommunen, som har stilt den nedlagte skolen til disposisjon, sier Vatne Meling.

Perle

Strix Produksjon har holdt på i 10 uker med innspillingen, og til finalen i ettermiddag oppfordrer Nes kommune at de som har båt kan komme å vise båtlivet i bakgrunn.

– Jeg var på innspillingen i går og da jeg fikk høre at selve finalen skulle spilles inn nede ved vannkanten og fikk jeg en idé om å skape litt liv ute på Glomma. Produksjonen synes ideen om båtene var en god, så nå håper jeg mange har tid til å ta turen og få med seg finalen i båt, sier Elin Brede Kristiansen, kommunikasjonssjef i Nes kommune.

Hun får ikke fullrost selve innspillingen og synes det er en fantastisk mulighet å vise fram kommunen på.

– Produksjonsselskapet Strix har filmet i kirkeruinene og reist mye rundt i bygda for å filme alle perlene vi har. Jeg synes det er fint for oss å få vise fram det gode livet i Nes, sier Brede Kristiansen.