Jenny Stene sikret seg finaleplass på helmatch, øvelsen hun satte verdensrekord i for noen uker siden, og var på andreplass etter finalens liggende og knestående skytinger.

Men en sekser på et av skuddene her, sendte henne ut av tetkampen og til en endelig sjuendeplass, samme plassering som hun hadde i den innledende skytingen.

Heller ikke Simon Kolstad Claussen hadde marginene på sin side.

Først var han og Katrine Lunde 0,2 poeng fra å gå til finalen i den nye EM, VM- og OL-øvelsen mix.

Deretter hadde han ett poeng for lite til finaleplass i favorittøvelsen helmatch.

– Finalemissen var forsmedelig. Det var veldig vanskelige vindforhold, men det er ingen unnskyldning, forteller Simon som tok teten etter knestående med glitrende 395 poeng og var inne blant finaleskytterne foran de siste 40 stående skuddene.

– Her ble det for mange niere. Selv om jeg føler at marginene ikke var på min side, er det bare å innse at jeg ikke var god nok under de rådene forholdene. Likevel har European Games vært en strålende opplevelse, med det å være flaggbærer for Norge med 18.000 tilskuere på tribunen var veldig stort, forteller setskogingen.

Nå retter både han og Jenny Stene blikket mot neste oppgave: EM-uttak på Løvenskioldbann neste helg.

– Går det bra der, blir det verdenscup i Brasil etter landsskytterstevnet og EM i september, sier Simon Kolstad Claussen.