Samlet inn over 100.000 kroner

Fornøyde: Både elevene, og lærerne, var meget fornøyde med summen de hadde samlet inn. Foto: Mike Hillingseter

Fornøyde: Både elevene, og lærerne, var meget fornøyde med summen de hadde samlet inn. Foto: Mike Hillingseter

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Elevene i 10. trinn på Østersund Ungdomskole samlet inn 107.467 kroner til forskjellige foreninger.

DEL

– Vi er veldig glade for at dere har hatt dette prosjektet. Dere har stått på, og samlet inn masse penger. Jeg er en stolt rektor, og det står respekt av jobben dere har gjort, sa rektor Ann Harriet Olsen.

Elevene har jobbet med prosjektet i en uke, men noen dager har gått til planlegging. Det har vært tre aktive dager med innsamling, og elevene i vinnerklassen 10D jobbet hardt for å samle inn penger. Guro Carlstad sier de har gjort mye forskjellig i løpet av uken.

– Vi delte oss opp, noen fikk seg jobb på Rema 1000 i Fetsund, noen solgte kaffe og boller, vi pantet flasker og mye annet spennende.

Elevene erfarte også at det var mange som ikke var interesserte i å donere penger.

– Vi trodde faktisk det skulle vært enklere, at folk skulle være mer gavmilde, men vi merket at det var flere som var interesserte i å gi penger, jo lenger ut på dagen vi kom, sa Kasper Laamanen Horsfjord.

Mange foreninger

Dette har vært et prosjekt elevene har styrt helt selv, så det var også fem forskjellige foreninger som det ble samlet inn penger til. Kreftforeningen, WWF, Regnskogfondet, Barnekreftforeningen, og Redd Barna. Lærer Tove Helen Holt syns barna har vært veldig flinke.

– De har vært veldig engasjerte og kommet opp med mange spennende tiltak. Noen fungerte ikke, mens andre ga de mer penger. De lærte mye av det å prøve seg frem på egen hånd. Noen av dem stod opp klokken 04.00 for å selge kaffe til de som skulle ta toget. De har fått mange positive tilbakemeldinger, men også noe negativt. Dette har de lært masse av!

Etter at elevene hadde fått vite beløpet de hadde samlet inn, fikk alle elevene is. De fikk også feire uken med å slutte tidlig på skolen.


Artikkeltags