– Vemodig at det er siste gang vi arrangerer denne konserten

Søndag 15. desember avholdes julekonserten "Vi synger og spiller julen inn" i Fet kirke.

Søndag 15. desember avholdes julekonserten "Vi synger og spiller julen inn" i Fet kirke.

Av

Den tradisjonsrike julekonserten avholdes for 67. gang og det er siste gang Fet musikkråd arrangerer den.

DEL

Søndag 15. desember avholdes julekonserten "Vi synger og spiller julen inn" i Fet kirke.

Det er Fet Musikkråd som inviterer til det som har vært en tradisjonskonsert i Fet i 67 år.

Det er litt vemodig for Fet Musikkråd å tenke på at dette er siste gang Fet Musikkråd arrangerer konserten.

Fra og med 1. januar 2020 så eksisterer ikke Fet Musikkråd lenger, da vil tilsvarende organisasjon være Lillestrøm musikkråd som innbefatter kommunene Fet, Skedsmo og Sørum.

Om den tradisjonsrike konserten fortsetter, så blir det under en annen arrangør.

67 julekonserter er gjennomført når konserten den 15. desember er avholdt. Dette er en tradisjon som har satt spor historisk og som Fet Musikkråd er stolte av.

Vi har tatt et tilbakeblikk og fått bekreftet at i Fet så var vi tidlig ute med å opprette sangkor og musikkorps, også likeså fellesutvalg for sang og musikk. i Fet ble første skolemusikkorps opprettet i 1921, det fikk navnet Fetsund skoles musikkorps, det betyr at dagens Fet Skolekorps har 100 års jubileum i 2021.

I Fet har det vært et aktivt musikkliv med kor og korps helt tilbake til 1860. Mulig også tidligere, men i arkiv vi har hatt tilgang til så er eldste kor fra 1860 og eldste korps fra 1864.

Det er artig og helt på sin på sin plass å nevne at i bygda så har det eksistert kor og korps på Enebakkneset, Gansdalen, Jaren, Øya og Åkrene.

Det to eldste korpset ble opprettet i 1864 og det var Gansdalen Hornmusikk og Fet Musikkorps. Så historisk så har musikklivet vært en del av bygdelivet i Fet i veldig mange år.

Ut i fra hva vi har funnet i arkiv så tyder det på at konserten "Vi synger og spiller julen inn" ble foretatt allerede i 1951.

De som deltok første gang var Salem Guttemusikk (Frimodig), Fetsund Guttemusikk, Fet Musikklag, Mannskoret Glimt, Buraas Sangkor, Dalen Musikklag og Dalen Guttemusikk.

Medvirkende i årets konsert vil være Fet skolekorps, Fet Janitsjar, solister fra Fet kulturskole og kantor sammen med publikum.

Korps og sangere vil gjøre sitt beste for å hjelpe til med å finne din stemning og få dere til å føle at høytiden er her.

Det blir en stemningsfull konsert hvor vakker sang og musikk vil fylle kirkerommet denne søndags kvelden. Det blir ikke ordentlig jul i Fet før denne konserten er avholdt.

Artikkeltags