Klare for å bryne seg mot landets beste!

STERE PRESTASJONER: Fabian Emil Veiby fra Bjørkelangen var en av spillerne som bidro til at Fet IL G16 gikk videre til Bring-serien.

STERE PRESTASJONER: Fabian Emil Veiby fra Bjørkelangen var en av spillerne som bidro til at Fet IL G16 gikk videre til Bring-serien. Foto:

Rev i seilene i Fet-håndballen igjen.

DEL

Fet Idrettslag har stolte håndballtradisjoner, både innen- og utenlands.

Nylig kvalifiserte klubbens G16-lag seg for Bring-serien.

I kvalifiseringen slo laget Vålerenga IF 21-18 og Eidsvold/Turn 32-26, mens det ble tap for Lillehammer foran en nesen fullsatt Fet-hall.

Det holdt likevel til kvalifisering til Bring-serien, som starter 30. november.

– Det er tre avdelinger med 12 lag i hver, og her får vi brynt oss mot landets beste håndballag, sier lagets trener Marius Staalesen Økland.

Tilfeldigheter

Det var tilfeldigheter som i det hele tatt gjorde at laget meldte seg på Bring-kvalifiseringen.

– Jeg ble ansatt som trener 1. mai i år, på samme datoen som fristen for å melde seg på Bring egentlig gikk ut. Etter å ha snakket med spillerne og styret i klubben, som begge ga grønt lys, tok jeg en telefon til håndballforbundet og spurte om vi kunne få etterpåmelde oss til kvaliken. Som flaks var, hadde ett lag trukket seg, forteller treneren.

Han legger ikke skjul på at det blir mye reising på kryss og tvers i vårt langstrakte land utover vinteren.

– Vi har allerede vært i Tromsø, under den innledende kvaliken. Selve serien spilles over fem helger, og vi håper å kunne få arrangere en av dem i Eika Fet Arena, forteller Økland videre.

Etter den innledende serien blir det sluttspill utpå våren, men treneren har ingen ambisjoner om å gå videre.

– Jeg er et konkurransemenneske og hater å tape, men selv om vi per definisjon er gode nok for serien, er det ikke noe uttalt mål å gå videre, det tar vi i så fall som en bonus. Det jeg derimot er opptatt av, er utvikling av unge spillere, og i denne serien vil gutta få en pekepinn på hva som kreves for å spille på toppnivå. Det er en nyttig erfaring, mener treneren.

Fører tradisjonene videre

Selv om det blir en del reiseutgifter, er ikke Økland bekymret for økonomien.

– Bring-serien fungerer slik at arrangøren også er med og spleiser på utgiftene bortelaget har. Vi gleder oss skikkelig, og jeg synes det er ekstra artig at vi også har med fem spillere som er 15 år gamle på laget, det gjør prestasjonen vår enda større. Vi ser fram til å føre Fets stolte håndballtradisjoner videre, avslutter en offensiv Marius Staalesen Økland.Artikkeltags