Jobber dugnad for Trallausfestivalen: – Ikke ring oss, vi ringer deg!

ILDSJELER: Klare for å trekke i trådene under årets Trallausfestival (f.v.) Evelyn Jensen, Roy Frivoll, Christer Berg og Tove I. Jordbekken. Foto: Jarle Pedersen

ILDSJELER: Klare for å trekke i trådene under årets Trallausfestival (f.v.) Evelyn Jensen, Roy Frivoll, Christer Berg og Tove I. Jordbekken. Foto: Jarle Pedersen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Trallausfestivalen 2019 er på trappene, og Tove Jordbekken og Evelyn Jensen er klare til innsats. Dugnadsånden er sprelsk.

DEL

– Vi hiver oss på år etter år. Det hører til sommerfølelsen å svette seg gjennom festivalforberedelser her på Blaker Skanse, sier de to venninnene, som hører til den harde kjerne av frivillige som stiller opp år etter år.

– Det er disse jeg aldri rekker å ringe til, før de ringer meg, forteller en fornøyd festivalgeneral Roy Frivoll.

– Det er hektisk når det står på, men samtidig både morsomt og sosialt å være en del av det som skjer lokalt, mener Tove, bosatt på Auli, og som hadde sitt første møte med Blaker da hun var til jobbintervju for nøyaktig 30 år siden.

– Unik atmosfære

Det var i Camembert'n barnehage, der hun jobber ennå, som barnehagelærer. Involveringen med Blaker Skanse begynte i 2011, da hun ble med i Romeriksspillene og også i styret.

– For meg er Blaker Skanse helt spesiell. Atmosfæren er unik. Og det gjør noe med oss som både spiller skuespill og som jobber som frivillig på stedet. Kanskje er det alle åndene som er der? En av dem heter dugnadsånd, sier en munter Tove.

Så ble hun spurt om å jobbe backstage under konserter, ta imot artistene og sørge for at de har det bra.

– Det er en trivelig oppgave. Alle artistene har vært veldig hyggelige, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på servicen vår. Evelyn ble med da det var travelt å være alene med artistpleie backstage. Vi samarbeider veldig godt, og utfyller hverandre, sier Tove.

Blaker Skanse på kartet

Evelyn er Blakerjente, bor på Sørumsand, og tapte sitt hjerte til Blaker Skanse allerede som barneskoleelev.

– Jeg var med i skolekorpset, og det å spille på Blaker Skanse 17. mai, var alltid en spesiell opplevelse, forteller Evelyn. Som Tove er også Evelyn med i Romeriksspillene og har sittet i styret, pluss at hun i tillegg er med i Blaker Skanses Venner.

– Jeg liker å bidra, og kjenner et ekstra engasjement i at andre skal ha det bra. Samtidig er det morsomt å gjøre noe annet i hverdagen, mener Evelyn som til daglig jobber som pedagogisk leder i Nordli barnehage.

Begge jentene har fått kjærestene sine med på laget, noe som ifølge festivalgeneral Frivoll er et av kjennetegnene for Blaker Skansens ildsjeler.

– Venner henger seg på venner, og ofte melder flere medlemmer av samme familie seg ledig til oppdrag, forteller Frivoll.

Totalt er det 150 arbeidsmaur i virksomhet når festivalen går sin gang. Erfarne ringrever vet hva de skal gjøre, og lærer opp «de nye».

– Et velfungerende bakteppe er avgjørende om en storproduksjon som Trallausfestivalen skal gå knirkefritt av stabelen, understreker Roy Frivoll.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken