Lørdag skjøt setskogingen hjem en ny NM-tittel, denne gang i 60 skudd liggende på 300 meter under mesterskapet på Sunnmøre.

Med 597 poeng ble gullet sikret med to poengs margin til klubbkamerat i Kisen miniatyrskytterlag, Endre Hagelund. Kim Andre Lund, Numedal, tok bronse.

Utsatt OL forlenget satsingen

Egentlig skulle Simon vært tilbake på skolebenken igjen i høst, etter å ha satt et foreløpig punktum for toppsatsingen med sommer-OL i Tokyo for en måned siden. Slik gikk det ikke.

Dermed er studier skjøvet ytterligere et år fram i tid, og det er klart for nok et år som heltidsskytter med det utsatte OL om 11 måneder som nytt mål.

– For tiden blir det 25 timers trening i uka. Selv om veldig mye er usikkert, også neste års OL, er motivasjonen for å gå løs på nok et år som heltidsskytter topp. Hadde den ikke vært det, ville det ikke vært noen vits i satsingen, sier den ferske norgesmesteren.

Han er også lettet over at det økonomiske opplegget bak et nytt satsingsår er i ferd med å falle på plass. Fortsatt gjenstår litt, men de aller fleste av støttespillerne er med videre.

– En rar sesong

– Det har vært en rar sesong etter at koranen slo til. Jeg har imidlertid fått med meg noen stevner i DFS-skyting før helgens NM på 300 meter. Selv om dette er en øvelse som blir nedprioritert hos de fleste matchskytterne til fordel for OL-øvelsene, henger et NM-gull alltid høyt for meg, forteller den ferske mesteren som får ytterligere muligheter til å fylle opp med flere titler når NM I OL-øvelsene 50 meter og luftvåpen avvikles innendørs senere i høst.

I tillegg til NM-tittelen i helgen, ble det også en bronsemedalje på standardgevær og fjerdeplass på helmatch.

– På helmatchen slet jeg litt med tekniske problemer med våpenet. Jevnt over var det ikke noe godt gjennomført mesterskap rent teknisk, med unntak av de første 40 skuddene på liggendekonkurransen. Da var jeg på nivå med det jeg presterte under EM i fjor, både teknisk og mentalt. Resten av mesterskapet ble under pari.