Gå til sidens hovedinnhold

Felix (15) klar for asfalten: – Jeg fikk meg en smell i ribbeina, men merker ikke så mye til det

– Endelig, sier Felix Heiberg med tommelen opp.

Lørdag er 15-åringen fra Aurskog klar for sin debut i asfaltracing.

Sammen med over 30 andre førere skal han ut i Jakten på sesongens første NM-poeng i GT5-klassen i årets første NM-runde på Vålerbanen.

GT5 er bilsportens rekrutteringsklasse og den klart største konkurranseklassen i nasjonal sammenheng, og er en samleklasse for nye og erfarne, gamle og unge førere.

– Jeg skal gjøre det beste ut av det, sier unggutten på spørsmål om ambisjonene, vel vitende at han med sin unge alder er en «jypling» i forhold til mange av konkurrentene.

Fram til nå er det gokart som har vært tingen for Felix.

På bakgrunn av sine prestasjoner der er han for andre år med på det norske rekrutteringslandslaget, men da han som 15-åring har anledning til å konkurrere i bil, har han valgt å hoppe rett i det.

– Vi hadde en god trening på Vålerbanen nylig. Da kjørte jeg rundt 90 runder og ble mer og mer komfortabel med bilen, og med enda en trening forut for helgens løp, er jeg optimistisk, sier Felix.

Han skal kjøre enn innlånt BMW 323 I.

– Takket være gode sponsorer og mamma og pappa har dette latt seg gjøre, sier Felix, som egentlig er litt halvskadet før racingdebuten.

– Jeg fikk meg en skikkelig smell i ribbeina under gokarttrening for to uker siden. Heldigvis merker jeg ikke så mye til det når jeg kjører bil. Jeg er klar, sier en motorglad aurskoging.

Kommentarer til denne saken