– Jeg startet Facebook-siden for å gjøre noe for mennesker som har det vanskelig økonomisk nå før jul, sier Rognan.

Siden han opprettet siden for litt over en uke siden har den fått 120 likerklikk.

– Jeg vet at Aurskog-Høland er en lavinntektskommune. Derfor tror jeg det kan finnes noen som har det vanskelig, forteller han.

I midten av november kom Nav-rapporten «Fattigdom og levekår i Norge». Der kom det fram at antallet fattige i Norge har gått opp fra 7,7 prosent i 2011 til 9,3 prosent i 2015. I Aurskog-Høland bor omtrent 10 prosent av barn i husholdninger med vedvarende lav inntekt. Det er altså mer enn 300 barn som lever i familier med dårlig økonomi.

Håper flere vil bidra

Rognan har allerede fått tilbakemelding fra tre personer som ønsker å hjelpe han.

– Nå håper jeg flere vil melde seg. Jeg er åpen for gaver både fra privatpersoner og næringslivet, sier initiativtakeren.

For dem som ønsker å bidra tar han imot ting familier kan ha bruk for før jul, gavekort eller pengebeløp på Vipps.

– For pengene jeg får inn skal jeg kjøpe gavekort som kan brukes på mat. Dette gjør jeg for at de som trenger hjelp kan få handle maten selv. Da kan de kjøpe det de liker. Det vil ikke bli delt ut kontanter, forklarer han.

Vil la mottakerne være anonyme

Av hensyn til anonymitet har Rognan bestemt at han vil levere ut gavene alene.

– Jeg tror mange kan oppleve det som vanskelig å spørre om hjelp. Kommunen er liten og alle kjenner alle. Det at jeg gjør dette alene håper jeg vil føre til at flere tør å ta kontakt, sier han.

Fire personer har meldt seg

Rognan vil selv kjører fra dør til dør å levere gavene.

– Så langt har fire personer sagt at de ønsker hjelp og jeg håper det blir flere. Mitt mål er å hjelpe så mange som mulig og bidra til at alle i Aurskog-Høland får en fin jul, sier initiativtakeren.