(Toten i dag:) Deltakerne har de siste dagene vært helt isolert hver for seg.

– De har vært i isolasjon i tre dager. Torsdag er første gangen de alle møtes og reiser sammen inn til gården, sier produsent Martin Ramstad.

Det er i år som i tidligere utgaver 14 deltakere, og innspillingen pågår helt fram til 3. oktober.

– Jeg kan avsløre at det er en spent gjeng, de vet ingen verdens ting om hva som venter dem, sier Ramstad.

Store forandringer

Ramstad sier at det har skjedd store forandringer på gården.

– Her har vi lagt ned et vanvittig arbeid i flere måneder nå, vi har hatt med oss lokale entreprenører som har vært helt rå, sier Ramstad.

Produsenten opplyser at håndverkerne ble ferdig der i forrige uke, den siste tiden er det rekvisitørene som har holdt på.

Sammen skal de omgjøre gården til hvordan det så ut i 1921. Gården ligger akkurat over grensen til Østre Toten, mens første- og andrekjempehyttene ligger i Hurdal.

– Det er vanskelig å forklare hvor mye arbeid som er lagt ned og på hvilket detaljnivå det er snakk om. Rekvisitøren jublet høyt da vi denne gangen fikk tak i tidsriktige gardiner, så alt man ser på skjermen er det en tanke bakom, sier Ramstad og legger til:

– Vi er veldig stolt over hvordan gården ser ut nå og vi håper at totningene kan kjenne seg igjen i det vi skal vise på skjermen. Det er viktig for oss.

– Største

Det er et stort apparat som er i sving i tillegg til deltakerne, mellom 40–50 i turnusbasert arbeid er fordelt på foto og regi.

– Dette er en av de aller største og mest kostbare underholdningsprogrammene til TV2, så jeg kjenner på ansvaret med å gjøre en god jobb, sier Ramstad.

Dette er den 17. sesongen.

– Det er min sjette sesong med Farmen, det gjelder mange av oss som jobber her i år. Vi elsker å jobbe med denne produksjonen, det er et fint lagarbeid. Det er genuint og ekte, det er ikke overvåkning som på Paradise, sier Ramstad og skryter av et veldig godt samhold blant de ansatte som igjen har ledet til at mange har vært med i mange sesonger.

– Idyllisk

Mads Hansen skal være programleder, han har leder Farmen siden sesong 16. Han gleder seg til oppholdet.

– Det er veldig idyllisk og fint her, jeg tror dette blir bra reklame for Toten, sier Hansen.

Han har hilst på deltaker i forkant og kan røpe at de verker etter å komme i gang.

– Det er 14 karismatiske og høyenergiske deltakere. Jeg er veldig spent på de, hvem av de finner tonen, hvem finner ikke tonen, sier Hansen.

– Har du noe forhold til Toten fra tidligere?

– Veldig lite, jeg har fra fotballen. Jeg tror at i 2006 med Mjøndalen, at vi var i avdeling med Kolbu, Raufoss 2 og Toten. Bortekampene der er mine eneste bekjentskaper med Toten, sier Hansen som i dagene før oppstart har bodd på Hurdalsjøen Hotell.

– Juksing

Både Hansen og Ramstad er klar på at deltakerne er det viktigste med serien.

– Uten bra deltakere er ikke Farmen noen ting, sier Ramstad og legger til:

– Men jeg mener vi har en fantastisk bra cast i år.

Hansen mener at det er akkurat det som gjør programmet så spennende.

– For alt vi vet kan det hende at det flopper skikkelig, vi aner jo ikke hva som skjer. Men jeg har troen og gleder, det blir spennende å komme i gang, sier Hansen.

Ramstad sender også en oppfordring til publikum.

– Veldig opptatt av at det ikke skal være noe juksing på gården og i den forbindelse ber vi folk om å respektere skiltene og holde seg unna gården i perioden innspillingen foregår. La oss i fellesskap bevare spenningen til dette kommer på tv, sier Ramstad og legger til:

– Det spesielt viktig at folk holder seg unna nå også med tanke på pandemien.